Novi investitor i fabrika nameštaja uskoro u Leskovcu?

Novi investitor i fabrika nameštaja uskoro u Leskovcu?
Podeli:

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas u Leskovcu da je na jugu Srbije sve više uspešnih stranih investicija, što je veoma važno s obzirom da su samo dve lokalne samouprave Vranje i Leskovac u drugoj i trećoj grupi razvijenosti, dok devet opština ima status devastiranog područja, čiji je stepen razvijenosti ispod polovine republičkog proseka.

Čadež je u Privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog okruga razgovarao sa članovima regionalnog parlamenta privrednika

Čadež je, prenosi Beta, naveo primere kao što su fabrika Falke u Leskovcu koju je danas obišao, Grunera koji je danas otvorio novi pogon u Vlasotincu, Leoni u Prokuplju, Cumtobel u Nišu, turska ulaganja u tekstilnu i industriju autodelova.

Očekuje se dolazak novih investitora, recimo u industriju nameštaja. Posebno je važno i da je u ovom kraju sve više i uspešnih domaćih fabrika, kakva je Alfaplamova u Vranju„, rekao je

Čadež je direktoru leskovačke fabrike Falke Tomasu Krugeru preneo da je ubrzana procedura za dobijanje odobrenja od nadležnog ministarstva na koju se čekalo gotovo mesec dana, da je u Skupštinu stigao vladin Predlog zakona o dualnom obrazovanju u koje je ta kompanija uključena i u čijim su proizvodnim halama na praktičnoj nastavi đaci iz tri srednje škole.

On je Krugeru rekao i da bi uskoro, prema potvrdama iz nadležnog ministarstva, grad Leskovac trebalo da raspiše tender za izgradnju kolektora koji će povezati leskovačke fabrike sa gradskim postrojenjem za preradu vode.

Vučić oduševljen vrednoćom i lepotom Vlasotinčanki

Kako je saopštila PKS, Falke je zainteresovan za regionalno tržište, a PKS će ovoj kompaniji pomoći u povezivanju sa distributerima i drugim partnerima u regionu.

(Beta)


Podeli:
  1. Beskrajna prica opakih naratora.

  2. Uzdanica iz Šarenicu 19. oktobra 2017., 12:30 pm

    SNS DITS dont like ovaj tekst. Iako obećanje nema veze sa vezu.

Comments are closed.