Novinari apeluju: Komisija za medijske projekte što pre

Novinari apeluju: Komisija za medijske projekte što pre
Podeli:

NIŠ – Društvo novinara Niša (DNN) apelovalo je danas da se što hitnije reše svi problemi vezani za konstituisanje i rad komisije za konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša u 2016. godini.

U saopštenju komisije se navodi da su apsurdne tvrdnje pojedinih medija koje dovode  u pitanje kriterijum i opravdanost izbora profesora Vladete Radovića sa Departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu za člana komisije.

„DNN smatra da će profesor Radović, kao univerzitetski profesor i medijski ekspert, na najbolji način odbraniti javni interes na konkursu i objektivno dodeliti sredstva najboljim projektima“, ističe se u saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora Društva novinara Niša Dejan Kostić.

U saopštenju se takodje navodi da sumnje u kompetentnost profesora Radovića  predstavljaju uvredu ne samo za njega već i Društvo novinara koje ga je predložilo za člana komisije, već i za sve generacije studenata sa Departmana za komunikologiju i novinarstvo.

„Pojedini mediji tendeciozno ističu kako je profesor Radović protiv prisustva građanskog posmatrača, a pritom izostavljaju da kažu da je njegov predlog da sednice komisije budu otvorene za javnost, što je, smatramo, u svačijem interesu, jer oči javnosti bolje vide od jednog nametnutog posmatrača, ma koliko on nezavisan bio“, podvlači se u saopštenju.

Društvo novinara Niša apelovalo je da se što pre reše svi problemi vezani za konstituisanje i rad komisije jer će svako odugovlačenje uticati na realizaciju projekata zbog čega najveću štetu neće trpeti ni republička ni lokalna vlast, ni vlasnici medija ni udruženja i organizacije, već sami novinari i, naravno,  građani Niša.

(Kraj)Mia


Podeli: