Novo lice centra Lipovice

Novo lice centra Lipovice
Podeli:

LESKOVAC – U Lipovici se privode kraju radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta mesne zajednice čija je ukupna vrednost oko 2,5 miliona dinara.

Stanovnici Lipovice uredili su prilaz i prostor oko ovog objekta, a preko mesne zajednice uloženo je još i 300 000 dinara za izolaciju zidova. 

Uređenje ovog prostora za nas je od velikog značaja, jer ćemo sada imati mesto za okupljanje i druženje koje izgleda više nego pristojno„,rekao je Branislav Stanković potpredsednik Mesne zajednice Lipovica.

Jedna od ovih prostorija ubuduće će biti kancelarija mesne zajednice, a druge dve moćiće, između ostalog, da koriste članovi lokalnog fudbalskog, golubarskog i kluba penzionera.

Nadam se da će ova zgrada koristiti i za organizovanje kulturno-umetničkih i zabavnih sadržaja, jer Lipovica koja ima oko 1.400 žitelja, to i zaslužuje„, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je posetio Lipovicu.

lipovica 2

Investitor radova bila je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač „Investgradnja“ iz Leskovca.

Ostaje nam da završimo i radove na postavljanju gromobrana, nakon čega ćemo objekat predati stanovnicima Lipovice„, rekao je Novica Nikolić, tehnički direktor leskovačke Direkcije.

Imajući u vidu značaj koji prostorije mesnih zajednica i kancelarija imaju za život stanovnika mnogih sela, prema rečima gradonačelnika Cvetanovića, lokalna samouprava je ove prostorije uredila i u Miroševcu, Donjoj Jajini, Bunuškom Čifluku, Donjem Stopanju, Slavujevcu, Gornjem Bunibrodu, Turekovcu.

Kada je reč o Lipovici tokom poslednje nepune četiri godine u ovom mestu rekonstruisano je igralište, renovirana zdravstvena ambulanta, uređen je ulaz u selo kod nadvožnjaka, uređeni su kanali za odbranu od poplava, dva puta je organizovana manifestacija „Dani višnje“.

(Kraj)


Podeli:
 1. Ponosni građanin 09.09.2016., 16:28

  PRELEPO! Svakog dana su naša sela sve lepša. Ravnomerno se razvijaju i seoska i gradska područja.

  • srbinDijaspora 09.09.2016., 18:26

   Sigurno gledas kroz SNS naocare. Ja iskrenom nikad goru situaciju nisam video kod nas!

  • Sima Original 09.09.2016., 23:54

   prvo skretanje u bolnici…pansion za tebe…

   • Ponosni građanin 10.09.2016., 08:38

    Simo, zar je moguće da budete ovako nekorektni i kakav je to problem u Vama kada Vam smeta čak i kada se radi nešto korisno i lepo na ovim našim prostorima! Posvetite malo pažnje samo sebi.

  • Jel si bio skoro kod lekara ako nisi pravac Tojaga

 2. Svaka cast i Mesnoj zajesnici i lokalnoj samoupravi na uradjenom u Lipovici u prethodnom periodu. (samo ce hejteri ovo dislajkovati).

  • Ja sam HEJTER i srecan sam jer ti u Lipovici i dalje nemas kanalizaciju,nemas pijacu vodu,nemas asfaltirane ulice i sto se mene tice dabogda nikada da nemas !!!! Ej bre nemas vodu i kanalizaciju, a oklreceno ti je 100m2 i 100m2 plocica.Deca li ti plocice piju….

   • Ponosni građanin 10.09.2016., 11:37

    Vi ste jedan od retkih čije ime u potpunosti oslikava Vas samog.

    • Ponosni, zašto vređaš? Istina pogađa, a? Šta je čovek slagao? Demantuj, ne vređaj …

     • Ponosni građanin 10.09.2016., 21:00

      U pravu ste, bzv je vređati. Iznerviralo me to što proklinje čoveka kao neka baba. Peco, sve ja razumem, ali nije u redu sve kritikovati i hejtovati čak i kada se nešto radi za opšte dobro.

   • Tako je. Nemamo pijacu vodu a hvalimo se jednim objektom, koji nece nicemu drugom da sluzi, osim da se okupljaju SNS-ovci.. da nam i dalje prodaju maglu!

    • Pozdrav za DOS-ovce. A ko je prodavao maglu rekli su mestani na izborima. Aj na pivo pred prodavnicu.

   • Vodovodna mreža se uveliko gradi, ne samo za Lipovicu nego i za ostala sela u tom kraju, a i ulice se asfaltiraju, to niko ne može da ospori.

 3. hajle selasije car od brejanovce 11.09.2016., 17:38

  Novica Nikolic-Dinkicev pulen,Lipovacki zet sredjuje tazbinu.Glasalo se,nazalost,Kurtalici i Murtalici i Nikolici izgleda jahace nas doveka.

Comments are closed.