NOVOGODIŠNJI SPEKTAKL Snežanom protiv nakaradnih crtaća

NOVOGODIŠNJI SPEKTAKL Snežanom protiv nakaradnih crtaća
Podeli:

Prošlo je tačno 80 godina od pojavljivanja prvog dugometražnog animiranog filma Volta Diznija „Snežana i sedam patuljaka“, a ovaj oskarom nagrađeni klasik na daskama koje život znače verodostojno će preneti publici glumci leskovačkog Narodnog pozorišta.

Premijera je u ponedeljak 25. decembra, a na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta već u januaru 2018. godine

Klasična priča o ljubomori, ljubavi, sujeti, pažnji i prijateljstvu, novogodišnji je poklon leskovačkim mališanima, a preneće je verodostojno ansambal gradskog teatra, u nadi da ceci pruži jednu kvalitetnu predstavu koja se ne viđa svakodnevno u modernom teatru.

Ovo je naša borba protiv kreatura koje se pojavljuju u crtaćima. Mi smo odlučili da našu decu vratimo u neka bivša i lepša vremena, bar što se tiče crtanih filmova“, nostalgično komentariše reditelj ove bajke i direktor Narodnog pozorišta Stanislav Grujić.

Za izuzetne kostime u ovoj bajci pobrinula se glumica Maja Janković koja tumači i ulogu zle kraljice. U ulozi Snežane je mlada glumica Petra Dimitrijević, a patuljke igraju Mina Cocić, Nenad Mitrović, Dušica Jovanović, Aleksandar Ađžić, Nataša Stanković, Ivan Janković i Filip Radivojević, kome je poverena i uloga lovca.

Mlađana Dositeja Janković, prvi put je na sceni Narodnog pozorišta u ulozi malog zeke i uvešće mališane u priču o Snežani i patuljcima, dok je uloga princa poverena Sari Jović. Video materijalom se bavio Pavao Ražnjević, a songove je snimao Aleksandar Spasić.

Novinari su na sinoćnjoj generalnoj probi bili oduševljeni scenografijom, te preporučuju svim ljubiteljima pozorišta, ali i klasika Volta Diznija koji je sa bioskopskog platna bukvalno prenet na daske koje život znače, da nikako ne propuste novogodišnji spektakl koji priprema leskovačko Narodno pozorište.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Leskovcanka 22.12.2017., 16:14

    Premijeru unapred otkupljuju firme, cele nedelje pokusavam da dobijem informaciju kako da dodjem do karte, a u stvari premijera je samo za kvazi elitu! Sramota za pozoriste!

    • Juče sam zvala pozorište i rekli su mi da jos ne znaju kada je premijera! Sramota!

Comments are closed.