NSZ se ograđuje od svog radnika koji je proneverio 9,5 miliona dinara

NSZ se ograđuje od svog radnika koji je proneverio 9,5 miliona dinara
Podeli:

LESKOVAC – U leskovačkoj filijali Nacionalne službe zapošljavanja tvrde da je uhapšeni radnik, koji je izdavao lažne potvrde za jednokratnu socijalnu pomoć, dobio otkaz pre nešto više od godinu dana.

Z.M je uhapšen jer je lažirao 151 uverenje na osnovu kojih je isplaćivana jednokratna socijalna pomoć i time oštetio republički budžet za 9,5 miliona dinara, saopštila je pre dva dana policija.

„On ne radi u NSZ od juna 2014. godine zbog povrede radne obaveze. Internom kontrolom su u njegovom radu utvrđene brojne nepravilnosti zbog kojih je najpre udaljen sa radnog mesta po rešenju direktora na tri meseca, a kasnije mu je uručen i otkaz“ ističu u ovoj službi.

U NSZ-u kažu da su oni lično podneli protiv njega krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu.

„Reč je o potvrdama koje je lažirao na osnovu ostvarenja prava na socijalnu pomoć ili dečji dodatak. Izdavao je potvrde ljudima koji nisu mogli da ostvare pravo na ovakvu jednokratnu pomoć, a da li je novac protivpravno prisvojio za sebe utvrdiće istraga“, kaže direktor leskovačke filijale NSZ Dejan Stanković.

U Nacionalnoj službi apeluju na korisnike, nezaposlena lica i širu javnost Leskovca da ih ne poistovećuju sa „neodgovornim osobama i prestupnicima“.

„Da je ugled zaposlenih i institucije doveden u pitanje zbog krivičnog prestupa jednog čoveka može se zaključiti na osnovu komentara koji se plasiraju na društvenim mrežama ili šire drugim vidovima komunikacije, a izuzetno su uvredljivi i za savesne radnike i za NSZ kao javni servis tržišta rada Srbije“ zaključuju u ovoj službi.


Podeli:
  1. Mi nezapoljeni gradjani se ogradjujemo od NSZ i ne treba nam, cemu to uoste sluzi?

Comments are closed.