Obeležena 140. godišnjica oslobođenja od Turaka

Obeležena 140. godišnjica oslobođenja od Turaka
Podeli:

U Skupštinskoj sali opštine Medveđa juče je održan javni čas povodom obeležavanja stočetrdesetogodišnjice oslobođenja Medveđe od Osmanlijske vlasti.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić otvorio je javni čas rečima da je svakome od nas dato samo jedno vreme, da činimo onoliko koliko umemo i možemo, i da će uvek biti ljudi koji u tom vremenu učine više i bolje od drugih.

Na taj način, naši oslobodioci, svrstali su sebe u zaslužne građane, u redove onih kojima javno treba odati priznanje, jer su svoje živote dali kako bi ovaj kraj oslobodili od petovekovnog Turskog ropstva“, kazao je Arsić.

Javni čas držao je master profesor istorije, Nemanja Jović koji se pričom vratio vekovima unazad i prisutnima u sali približio događaje vezane za oslobodilačke bitke koje su se vodile kako bi ovaj kraj bio slobodan.


Podeli:
  1. Cestitam gradjanima Medvedje godisnjicu oslobodjenja od Turaka.Hvala rukovodstvu Opstone Medvedja i istoricaru Nemanji Jovic,sto nas podsecaju na svetle trenutke nase istorije.Zivi bili.

  2. Da li su vlasnici Lebane teksa i Jeanci Leskovac bili pozvani na proslavu ovog jubileja? MEDVEDJA JE KOSOVO Republika e Kosoves

  3. Dusan Dojcinovic 27.02.2018., 20:56

    Срећан јубилеј!Српска историја нема везе садашњошћу!!!

Comments are closed.