Obezbedite svoje stanove od lopova, upozorava policija

Obezbedite svoje stanove od lopova, upozorava policija
Podeli:

Iz Policijske uprave Leskovac apelovano je na građane da obezbede svoje stanove tokom večerašnje proslave Nove godine po Julijankom kalendaru, budući da je ranije iskustvo pokazalo da se u to vreme vrši veliki broj krađa.

“Mole se građani da na adekvatan način obezbede svoju imovinu i to da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere a ukoliko iste ne poseduju da adekvatan način obezbede svoju imovinu, novac i druge dragocenosti dok će Policijska uprava u Leskovcu pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga”, navodi se u policijskom saopštenju.

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave Pravoslavne nove godine je ukazala, piše dalje, da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerna i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara.
Policija je takođe uputila apel građanima da pirotehnička sredstva (petarde, vatrometi, konfete ….) u trenucima slavlja ne koriste “jer upotreba ovih sredstava, koja su sumnjivog porekla, na nestručan način može dovesti do neželjenih posledica i telesnog povređivanja.

Saobraćajna policija će, inače, preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača .

“Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192 i 016/200-221 “, navodi se u saopštenju.

(Kraj)


Podeli:
  1. Sima Original 13.01.2017., 17:13

    a sta ce rade kursadzije?ce ciste sneg a?

  2. Obezbedjeni smo tako što sedimo kući. Za našu bezbednost pobrinula se Vlada Srbije.

Comments are closed.