Obuka za samozapošljavanje, prednost mladim ženama

Obuka za samozapošljavanje, prednost mladim ženama
Podeli:

Novosadski humanitarni centar od juče je započeo petodnevnu obuku za samozapošljavanje za nezaposlene iz hanske i surduličke opštine, koji planiraju da započnu sopstveni posao, u tri oblasti : pružanje pomoći u kući starijima, organska proizvodnja hrane i razvoj lokalnog turizma.

NHC u Vladičinom Hanu i Surdulici prisutan je već četiri godine i već je realizovano više projekata. Polaznici obuke će imati  prilike da neke od dobitnika podsticajnih sredstva posete, kako bi se upoznali sa njihovim radom.

Obuka se organizuje u okviru programa Podrške razvoju obrazovanja I zapošljavanja u cilju smanjenja siromaštva, socio-ekonomskom razvoju regiona I  poboljšanju rodne ravnopravnosti. Prednost  imaju mladi, od 15 do 30 godina starosti I žene , bez obzira na broj godina. Najuspešniji polaznici će imati priliku da se, posle obuke, sa svojom poslovnom idejom prijave za bespovratna novčana sredstva namenjena preduzetnicima. Grantovi iznose 1.500 evra , u opremi.

Obuka je realizovana u okviru SEED step 2 programa  I za sve polaznike je besplatna. Pored dve opštine jugu Srbije,  organizuje se I u dve na severu zemlje, Apatinu I Kuli, kao jednima od nerazvijenih.

Lj. Pavlović

 


Podeli: