Očekuje se najezda zmija, ali nema mesta panici

Očekuje se najezda zmija, ali nema mesta panici
Podeli:

Maj i jun mesec su karakteristični po većem broju zmija, jer je to period njihovog parenja i zbog toga treba biti obazriv, jer one reaguju samo u odbrani.

Radnici ZOO higijene su samo u poslednjih nekoliko dana intervenisali na desetak poziva Leskovčana koji su u svojim dvorištima videli zmiju

Ipak, po rečima zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“, pravu najezda treba očekivati u julu i avgustu.

Savetujemo građanima da prilikom susreta sa zmijom ne treba paničiti. U našem preduzeću je četvoro radnika prošlo obuku za humano hvatanje zmija, pa u slučaju susreta sa zmijom možete nas kontaktirati na brojeve 016/243-240ili 016/255-913„, poručuju iz leskovačke ZOO higijene.

PANIKA u autobusu, zmija oko noge putnice

Bitno je da zmiju, kada je uočite, ukoliko imate hrabrosti, nikako ne ubijate, jer vam za to sledi kazna od 30.000 dinara.

One su zakonom zaštićene i korisne su životinje, jer uništavaju glodare i treba se adekvatno pripremiti za kretanje po velikoj travi i mestima gde mogu da se pojave“, upozoravaju u leskovačkom „Komunalcu“.

NAFTALINOM PROTIV ZMIJA

Ako niste znali, jak miris naftalina smeta i zmijama. Zbog toga ga stručnjaci preporučuju kao sredstvo kojim može da se zaštiti okolina kuće od ovih gmizavaca.

Upotreba je vrlo jednostavna. Raseče se plastična flaša kojom se pokrije naftalin izdignut iznad zemlje, kako ga kiša ne bi spirala, a zmije ga osećaju na velikoj udaljenosti i nigde se u okolini ne zadržavaju.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. dinastija magistara 04.05.2017., 14:56

    Da li ce zmije odbranite Lebane. Sada kad smo konstatovali da umlica nema mesto da se postavi na banderu, promenili smo grb opstine, a koji su honorari isplaceni nezna se. Ko se koliko ovajdio oko ovog slucaja, jednom ce se utvrditi, a ja predlazem da se menja naziv i da od sad budemo Imaleb. Ovo optimisticnije deluje, eliminise se depresija. Premda novi grb asocira na plukvanperfekat, sto deluje deprimirajuce. Nema vise Radana, onog zelonog. Pa da doso Dzavta. Tako smo mi hteli. Dzamija se zida…

  2. dr.sa drzavnog fakulteta 05.05.2017., 09:41

    Slazem se da se naziv Lebane menja u Imaleb. Hononar ocu da se isplati meni, a opstinarima necu da dam ni kintu. Meni je cilj samo moje licno bogacenje, da i ja imam stan na Halkidiki i slicne zivotne potrebstine. Plasim se dragog Boga, a od zmije i ostali GMIZAVCI se ne plasim. Poruka za vas iz Jugmediju, niste dovoljno hrabri, ne pisete o svim glupostima lebanskih vlastodrzalaca.

Comments are closed.