Očišćeno 90 posto puteva u Leskovcu, problemi u planinskim krajevima

Očišćeno 90 posto puteva u Leskovcu, problemi u planinskim krajevima
Podeli:

Stanje na putevima u Leskovcu je zadovoljavajuće, a preko 90 posto putnih pravaca je osposobljeno, kazao je za zvanični gradski sajt direktor JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ Milenko Milenković. 

Problema još ima u brdsko-planinskim krajevima gde se svom raspoloživom mehanizacijom čiste snežni smetovi i nanosi koji dostižu visinu od po nekoliko metara, a najviše posla i dalje ima u nekim selima u vučjanskom kraju, kao i u okolini Grdelice i Predejana.

Na terenu su konstantno i pripadnici Štaba za vanredne situacije, kao i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Leskovac, kako bi se doprelo do najudaljenijih sela i uputila pomoć meštanima

Jedan buldozer čisti deonicu od Barja do Oruglice i Ravnog dela gde su smetovi visine i do 7 metara. Na ovoj deonici očišćeno je oko 10 kilometara puta, a drugi buldozer završava čišćenje deonice od brane Barje preko Kaliđerca do Crcavca. Putnim pravcima kojima su prošli utovarna lopata i grejder proći će i kamioni kako bi bacili mešavinu soli i rizle“, kazao je Milenković.

U toku je i uklanjanje snežnih nanosa u selima u oblasti Grdelice i Predejana, poput Bistrice, Robin Dela, Bojišine, Starog sela, Novog sela, Suševlja i Koraćevca, gde je angažovana dodatna mehanizacija, pa se očekuje da se jedan deo puteva danas osposobi za saobraćaj, a ostatak do kraja sutrašnjeg dana.

Paralelno sa ovim radovima ekipe Javno komunalnih preduzeća Komunalac i Grdelica čiste trotoare i javne površine u Leskovcu, odnosno Grdelici i Predejanu.

(Kraj)


Podeli:
 1. Očistite put u selu Graovo! Očišćen je samo deo puta! Još nekoliko kuca u Gornjoj mahali i mahali Koprivnica je odsečeno od sveta u smetovima preko 1,5 m!
  0  0
 2. Aha, vazi, zato sto je ociscen sneg mi se jedva probijamo kroz grad. Bolje da ste umesto novogodisnje Cakane kupili po lopatu za svaki ulaz stambene zgrade, za svaku prodavnicu i da se zahteva da svako ocisti ispred svoje kuce, stana ili objekta. Nemate mehanizaciju a ovamo se duvate nekim uspesima. Gradonacelnice, upalite svoj auto i krenite da se provozate gradom, da vidite pravu sliku a ne da vas informisu razni u cijem selu je normalno da su staze neociscene.
  0  0
 3. Koga lazes milenko
  0  0
 4. sta reci LAZOVI
  0  0
 5. Koji kralj onaj lik sto je prosle noci cistio. Luda voznja u oblaku snega pa sve varnice prste po asfaltu, samo sam cekala kad ce policajku da napravi hahaha bravo sampione 😁
  0  0
 6. Sramota umesto da trazite pomoc jer niste sposobni nikad na vreme da ocistite sneg vi se hvalite. Ili skracujete sredatva… Da ostane nesto od tih para
  0  0
 7. Rade Končara,Svetozara Markovċa.Ul.Dubočica,Njegoševa,Tekstilna,Svetoilijska,Učitelja Josifa,Strahinjća Bana.Bezbroj ulica gde nije prošo kamion.Ako je Bugarska firma dobila posao zimskog održavanja nemoj da vodiš bugarsku politiku već angažujte neke koji mogu nešto da urade.
  0  0
 8. Mi li smo poslednji u Vlajkovoj od Tričkovog mlina prema Vučju? Tu izgleda prestaje civilizacija za nadležne. Da ne pričam o naselju pored Okr. zatvora. A tu je najveći rezervoar SNS glasova … Bliži se april, mislite o tome.
  0  0
 9. Masine narusavaju ravnotezu u prirodi.
  0  0
 10. Nemoj da lazete vise, jer niste nista ocistili sneg. Krenite malo prema Veliku Sejanicu, Milenko, pa da vidite kako ste lepo pocistili.
  0  0
 11. polako bre ljudi samo jos tri dana da ogreje jako sunce sve ce biti cisto
  0  0

Comments are closed.