Očišćeno 90 posto puteva u Leskovcu, problemi u planinskim krajevima

Očišćeno 90 posto puteva u Leskovcu, problemi u planinskim krajevima
Podeli:

Stanje na putevima u Leskovcu je zadovoljavajuće, a preko 90 posto putnih pravaca je osposobljeno, kazao je za zvanični gradski sajt direktor JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ Milenko Milenković. 

Problema još ima u brdsko-planinskim krajevima gde se svom raspoloživom mehanizacijom čiste snežni smetovi i nanosi koji dostižu visinu od po nekoliko metara, a najviše posla i dalje ima u nekim selima u vučjanskom kraju, kao i u okolini Grdelice i Predejana.

Na terenu su konstantno i pripadnici Štaba za vanredne situacije, kao i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Leskovac, kako bi se doprelo do najudaljenijih sela i uputila pomoć meštanima

Jedan buldozer čisti deonicu od Barja do Oruglice i Ravnog dela gde su smetovi visine i do 7 metara. Na ovoj deonici očišćeno je oko 10 kilometara puta, a drugi buldozer završava čišćenje deonice od brane Barje preko Kaliđerca do Crcavca. Putnim pravcima kojima su prošli utovarna lopata i grejder proći će i kamioni kako bi bacili mešavinu soli i rizle“, kazao je Milenković.

U toku je i uklanjanje snežnih nanosa u selima u oblasti Grdelice i Predejana, poput Bistrice, Robin Dela, Bojišine, Starog sela, Novog sela, Suševlja i Koraćevca, gde je angažovana dodatna mehanizacija, pa se očekuje da se jedan deo puteva danas osposobi za saobraćaj, a ostatak do kraja sutrašnjeg dana.

Paralelno sa ovim radovima ekipe Javno komunalnih preduzeća Komunalac i Grdelica čiste trotoare i javne površine u Leskovcu, odnosno Grdelici i Predejanu.

(Kraj)


Podeli:

Očistite put u selu Graovo! Očišćen je samo deo puta! Još nekoliko kuca u Gornjoj mahali i mahali Koprivnica je odsečeno od sveta u smetovima preko 1,5 m!

Aha, vazi, zato sto je ociscen sneg mi se jedva probijamo kroz grad. Bolje da ste umesto novogodisnje Cakane kupili po lopatu za svaki ulaz stambene zgrade, za svaku prodavnicu i da se zahteva da svako ocisti ispred svoje kuce, stana ili objekta. Nemate mehanizaciju a ovamo se duvate nekim uspesima. Gradonacelnice, upalite svoj auto i krenite da se provozate gradom, da vidite pravu sliku a ne da vas informisu razni u cijem selu je normalno da su staze neociscene.

Koga lazes milenko

sta reci LAZOVI

Koji kralj onaj lik sto je prosle noci cistio. Luda voznja u oblaku snega pa sve varnice prste po asfaltu, samo sam cekala kad ce policajku da napravi hahaha bravo sampione 😁

Sramota umesto da trazite pomoc jer niste sposobni nikad na vreme da ocistite sneg vi se hvalite. Ili skracujete sredatva… Da ostane nesto od tih para

Rade Končara,Svetozara Markovċa.Ul.Dubočica,Njegoševa,Tekstilna,Svetoilijska,Učitelja Josifa,Strahinjća Bana.Bezbroj ulica gde nije prošo kamion.Ako je Bugarska firma dobila posao zimskog održavanja nemoj da vodiš bugarsku politiku već angažujte neke koji mogu nešto da urade.

Mi li smo poslednji u Vlajkovoj od Tričkovog mlina prema Vučju? Tu izgleda prestaje civilizacija za nadležne. Da ne pričam o naselju pored Okr. zatvora. A tu je najveći rezervoar SNS glasova … Bliži se april, mislite o tome.

Tako vam i treba ako ste zbog tih sitnih privilegija i obecanja glasali za SNS.

Masine narusavaju ravnotezu u prirodi.

Nemoj da lazete vise, jer niste nista ocistili sneg. Krenite malo prema Veliku Sejanicu, Milenko, pa da vidite kako ste lepo pocistili.

polako bre ljudi samo jos tri dana da ogreje jako sunce sve ce biti cisto