Odbojkaško balkansko prvenstvo u Leskovcu od 8 do 17. avgusta

Odbojkaško balkansko prvenstvo u Leskovcu od 8 do 17. avgusta
Podeli:

U sportsko rekreativnom centru “Dubočica” u Leskovcu održaće se balkansko kadetsko prvenstvo u odbojci, gde će se 9 reprezentacija nadmetati za neku od medalja, a srpski reprezentativci već nekoliko dana u ovom centru vrše pripreme.

Igraće se, kako je danas obajasnio prvi trener Boško Mačužić na prijemu kod gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, u tri grupe, po jednostrukom bod sistemu. U polufinale idu pobednici grupa i drugoplasirani.

Cvetanovic je na poklon dobio dres, majicu s njegovim imenom

Kada smo dobili domaćinstvo nije se znalo da će se igrati u Leskovcu, kao i da će se ovde vršiti pripreme. Ovo je grad sporta, poznat po prvoligašima i reprezntativcima i čast je i ponos braniti boje svoje zemlje u njemu”, kazao je prvi trener srpskih kadestkih repreznetativaca, dodavši da su u Leskovcu naišli na odličan prijem i da treniraju u savršenim uslovima.

On je istovremeno izrazio nadu da će srpska reprezentacija, koja je donela 14 medalja sa 16 balkanijada, ove godine slaviti.

Cvetanović je s druge strane izrazio zadovoljstvo što je Leskovac domaćin jednom takvom spektaklu.

Koliko je to značajno za naš grad govori podatak da Leskovac nikada ranije nije bio domaćin ovog takmičenja, kao i da je tu mogućnost imao mali broj gradova u Srbiji. Odbojka je u Srbiji poslednjih decenija jedan od najpopularnijih sportova, a pored izuzetno uspešne seniorske reprezentacije ističu se i kadeti koji su na najvećim svetskim takmičenjima osvojili brojne medalje. Kadeti su proteklih godina bili višestruki svetski i evropski prvaci, a zlatna odličja osvajali su i na balkanskim prvenstvima. Nadam se da će i ova generacija kadeta koja je naš gost, nastaviti da niže uspehe i da ćemo 12. avgusta slaviti još jednu zlatnu medalju”, rekao je Cvetanović.

Inače, Srbija je u grupi sa Crnom Gorom i Moldavijom, a favoriti su, prema proceni Mačužića, Srbija, Bugarska i Turska.

Svi zajedno pozvali su Leskovčane da sa tribina podrže srpsku reprezentaciju.

Milica Ivanović


Podeli: