Odbor za ljudska prava osudio zločin svog advokata

Odbor za ljudska prava osudio zločin svog advokata
Podeli:

LESKOVAC – Odbor za ljudska prava u Leskovcu osudio je danas zločin koji je počinio advokat te nevladine organizacije Dragutin Vidosavljević (59) kada je juče oko podneva lovačkom puškom ubio svoju suprugu Oliveru (52).

“Ova organizacija, kojoj je ljudski život najveća svetinja, osuđuje zločin i izražava gnušanje nad svakim činom koji ga ugrožava ili, kao u slučaju našeg člana, uništava”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Odbora Dobrosav Nešić.

Uz “žaljenja i zaprepašćenje”, u saopštenju se podseća da je Vidosavljević počinio akt nasilja u partnerskim odnosima te da se upravo takvom nasilju godinama dosledno suprostavljao.

“Ovim činom Vidosavljević je svom sinu i društvu u kojem živimo naneo nenadoknadiv gubitak, a organizaciji koja ga je podsticala i podržavala u njegovim naporima da pomaže ljudima, neprocenjivu štetu”, dodaje se.

Ocenjuje se da je Vidosavljević uživao veliki ugled u pravosudnim krugovima i kod građana kojima je pružao besplatnu pravnu pomoć i da advokat Odbora nikada nije pokazivao znake nasilničkog ponašanja.

Vidosavljeviću, koji se juče sam predao policiji, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati i sutra će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu.

(Kraj)

 

 


Podeli:
 1. Tačno,svaki zločin je za osudu pa nek se sudi i njemu za zločin koji nije smeo da učini! ALI isti taj Vaš Odbor zna kakav je život imao taj Gute od strane svoje supruge,koliko je on bio maltretiran,koliko je stresova on doživljavao od te osobe i sta se to dogodilo da je on morao da uradi tako nešto? Dakle,nek ga osude za zločin ali nek se zna kako je i živeo taj čovek. Čitam novine,kako ga samo opisuju pojedini novinari koje je besplatno zastupao i vadio iz njihove bruke a o tome se nikada nije pisalo,sram vas bilo,vas koji cete se prepoznati,vas koje je branio bez dinara,vas koji ste mu plakali u kancelariju kada vam je gorelo a sada mu vi sudite preko medija,vi koji zivite od toga da napljujete nekog da zboravite svoje sramote,to li je nase novinarstvo. Za zločin nek mu se sudi al ne izmisljate vise nove gluposti kako bi se bogatili na tudjoj nesreci. Ovo se odnosi na jedan dnevni list koga necu da imenujem,ne zelim,nek se sam prepozna! A Vama u Odboru izjavljujem saučešće zbog gubitka ovakvog čoveka!

  • Da li hoces da kazes da je ovo sto je uradio imalo razloga. Pa da li si ti normalna. Koji razlog moze da bude dovoljno jak i veliki da se osobi oduzme zivot. Svakakvih ljudi ima na ovom svetu, pa i ovakvi koji daju komentar kao ti. Sta god da je Gute radio, bacio je mrlju na sve to. I kako god da ga je zena maltretirala, mogli su lepo da se razvedu, a ne da joj raznese glavu puskom.

 2. koliko se ja sećam, taj Dobrosav Nešić i Dragutin Vidosavljević su novinare izbacili na ulicu, a nisu ih branili, još se debelo „nafatirali“ na njihov račun od strane raznoraznih NVO organizacija

  • Marku i Del fari …
   …Dal fara je izgubila spor protiv radija Staff ciji je vlasnik bio Odbor za ljudska prava,tadasnji osnovni,okruzni i vrhovni sud je presudio u korist radija Staff ali dama nije do danas isplatila sve sudske troskove…

 3. Ma tog odbora se od sramote odrekao i Međunarodni odbor za ljudska prava.

 4. Del fara pisete netacne gluposti i likujete nad ovom tragedijom. To sve govori o vama. Svaka cast!

 5. Del fara pisete netacne gluposti i likujete nad ovakvom tragedijom. To sve govori o vama. Svaka cast!

 6. znam celu njihovu priču,dobro da je i do sada izdrzao

 7. Marjane,pročitaj više puta šta sam napisala,možda ti dopre,do tvog malog mozga! Dakle, KRIV JE,NEK MU SE SUDI,NIJE SMEO TO DA URADI NIKAKO A L I to nije razlog da se izmisljaju dodatne gluposti i neistine po stampanim i elektronskim medijima! I ne opravdavam ni jedno ubistvo pa ni ovo! Nadam se da si sada razumeo!

Comments are closed.