SRPSKA FUDBALSKA LIGA ISTOK

OFK Sinđelić – Car Konstantin 1:1 (0:1)

OFK Sinđelić – Car Konstantin 1:1 (0:1)
Podeli:

Pravi komšijski derbi na Durlan dva niška srpskoligaša, veliki broj gledalaca i dobro suđenje mladog Knjaževčanina Saše Stojanovića i izjednačeni rezultat epolog je današnje utakmice fudbalskih klubova OFK Sinđelić i Car Konstantin – 1:1.

Čitavog toka susreta gosti su bili tim koji je diktirao tempo igre, napadao stvarao prilike, a to što nisu uspeli da terensku nadmoćnost relaizuju sami su krivi jer su u završnici bili nesnalažnjivi pred golom Babića.

Prvi na utakmci zapretili su „ orlići“ već u 4. minutu igre kada je štoper Momčilović glavom izbacio loptu sa gol linije i tako sprečio domaće da prvi dođu u vođstvo. Prva radost za goste sa Bubnja stilga je polovinom prvog dela igre. Po levoj stani u posedu lopte je bio Stojanović i uputio izvanredan centar šut pravo na glavu Mićunoviću koji je šutirao i savladao Babića. Sa tim rezultatom se otišlo na zasluženi odmor uz daleko bolju igru gostiju sa Bubnja.

I u drugom delu gosti diktiraju tempo.

I što se bližio kraj utakmice sve se činilo da će ceo plen  pripasti popularnim „ carićima“. Međutim po nekad i sreće nije savetnik boljem timu. Igrao se 87. minut i skor identičan pogodak na istoj stativi koji su postigli gosti samo za zu raliku što je prvi pogadak bio glavom, ovaj drugi nogom. Sa leve starne neko od igrača domaćih je uputio lotu u kazneni prostor gostiju. Na lotu su krenuli nekoliko igrača gostiju, međutim ona je stigla do rezerviste Miljkovića koji je sa nekoliko metara uputio udarac koji je završio iza leđa golmana Perića, što je i bio konačan rezultat komšijskog derija na popularnom Niškom Durlanu.

Inače. U poslednjim trenutcima utakmice golman domaćih Babić se istako bravuroznom intervenicjom kada je sa nekoliko  metara Stojković šutirao u gol  „ orlića“.

Igrač utakmice: Mladen Petrović

Niš:  Stadion u Durlanu. Gledalca 600. Sudija: Saša Stojanović ( Knjaževac ) 8. Stelci: Miljković u 87 za OFK Sinđelić, Mićunović u 27 za Car Konstantin. Žuti kartoni: Mršević ( OFK Sinđelić), Jović, Stojanović ( Car Konstantin).

OFK Sinđelić: Babić 7, Jovanović 7, Mršević 7, Marinković 6,5, Simov 6, Petrović 6 ( Miljković 7), Božović 6 ( Stamneković-), Rakoćević 6, Branković 5,5 , Ikić 7, Listeš 6 ( Tasić 6).

CAR Konstantin: Perić 7, Radivojević 7, M. Petrović 8, Vasiljević 7,5, Momčilović 7,5, S. Petrović 7, Nikolić 7,5, Jović 7 ( Ristić-), Mićunović 7, Stojanović 7 ( Stefanović-), Stojković .

Vukašin Stevanović


Podeli: