Oko 2.000 Nišlija i večeras na protestu „protiv diktature“

Oko 2.000 Nišlija i večeras na protestu „protiv diktature“
Podeli:

Oko 2.000 Nišlija, uglavnom mladih, treće veče za redom protestovalo je u centru grada zbog izbornih rezultata i pobede premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima održanim 2. aprila.

Učesnici skupa podržali su zahteve kolega iz Novog Sada i Beograda.

Studentkinja Aleksandra Nedeljković rekla je da studenti traže smenjivanje Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, predsednice parlamenta Maje Gojković i urednika Informativnog programa RTS-a.

Ona je navela da će protesti trajati sve dok se zahtevi studenata ne ispune a u protivnom tražiće raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

„Ne želimo na protestu nikakva stranačka obeležja jer smo svi na istoj strani, etiketiranja ostavljamo za Pink i RTS“, rekla je Nedeljkovićeva.

Studentkinja Lenka Paunović ponovila je da je protest spontan i da niko ne stoji iza tog okupljanja koje je organizovano preko društvenih mreža.

„Mi smo mladi koji ne mogu da trpe život ovde a ne žele da odu iz zemlje. Želimo zemlju kakvu zaslužujemo“, rekla je ona.

Student Marijan Mitrović rekao je da svi okupljeni na protestu žele normalnu državu, i ne žele da budu robovi u njoj. „Nemamo pet života da pustimo da svaki diktator vlada 10 godina“, rekao je Mitrović.

Protest je završen protestnom šetnjom koja je proširena i na širi centar grada.

Novi protest najavljen je za sutra u 18.00.

Sinoć su protesti organizovani u više od 20 gradova Srbije.

B. Ljubisavljević

Podeli: