Oni su pomogli kampanju Aleksandra Vučića

Oni su pomogli kampanju Aleksandra Vučića
Podeli:

Oko 7.000 građana doniralo je ukupno oko 2,2 miliona evra predsedničkoj kampanji Alaksandra Vučića i ovo ne bi bilo neobično da gotovo sve uplate nisu identične i ne iznose okruglo 40.000 dinara, navodi se danas na zvaničnom sajtu pokreta „Dosta je bilo“.

Koja je verovatnoća da 7000 građana poželi da donira upravo ovaj iznos, pitaju se u ovom pokretu analizirajući izveštaj koji je Agenciji za borbu protiv korupcije predao sada već predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Leskovcu, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, 388 građana je doniralo ukupno čak 15 miliona dinara. Na spisku donatora su direktor bolnice i njegova supruga, gradski javni pravobranilac, direktor RFZO filijale u Leskovcu, načelnik uprave za inspekcijske poslove, sekretar gradske opštine i njegova supruga. Svi su postavljeni po partijskoj liniji. Najveći broj donatora su nezaposlena lica“, navodi u svojoj analizi Tatjana Macura iz ovog pokreta.

Ona dalje navodi da je novac u Vučićevu kampanju “upumpan” na tri nama poznata načina.

Prvi način je poziv da partijski uposlenici “dobrovoljno” doniraju fiksne iznose na ime partijskog reketa i na taj način pomognu ionako pompeznu i bogatu kampanju Aleksandra Vučića. Partokratija je postala rak u metastazi koji izjeda sva zdrava tkiva našeg društva. Ona ima cenu koju svi plaćamo – javne nabavke vode učiteljice, decu nam čuvaju čistačice, opštine vode vozači, a u nadzornim odborima sedi rodbina onih koji ne znaju da rade svoj posao i štite ih.

Drugi način “upumpavanja” novca u kampanju Aleksandra Vučića je da članovima, simaptizerima, korisnicima socijalne pomoći neko na račun uplati 40.000 dinara  i da oni taj novac prenesu na račun kampanje. Nepoznato je poreklo tog novca. Međutim, tokove i poreklo novca nije teško utvrditi imajući u vidu da su se ove transakcije dešavale u istom danu na teritoriji jedne opštine ili istovremeno na teritoriji više opština. Znamo za slučajeve u kojima oni koji se nalaze na spisku uopšte nisu bili upućeni u to da će se naći na spisku donatora, niti su u potpunosti znali šta rade. Najčešće su činili usluge poznanicima koji imaju koristi od toga da u nečije ime “operu” novac nepoznatog porekla.

Treći način je kada su pozivali članove, simpatizere i korisnike socijalne pomoći da se u kratkom vremenskom periodu jave u sedište odbora stranke, te im na ruke davali 40.000 dinara u gotovini i unapred popunjenu uplatnicu. Zatim su ih slali u banku da sa svog ličnog imena direktno uplate novac, takođe nepoznatog porekla. Zbog toga se i sporadično pojavljuju iznosi od 39.600 dinara, jer oni koji su odlazili da uplate novac kod sebe nisu imali dovoljno novca da pokriju proviziju banke u iznosu od 1% sume koju uplaćuju, pa je ovaj novac skidan iz ukupne sume.

(Kraj)


Podeli:
 1. Javna tajna, da su seprale pare, kako se onima koji su dali taj novac ne bi ime pojavljivalo. U slučaju uplatereko 40 000 din, obavezno je objaljivanje imena donatora. Zna Mesko šta radi.

  • Ovo, mislim socijalna pomoc, vec su osudjeni neki koje je predvodio Gojko Velickovic. Normalno on nije osudjen posto se duze vreme druzi s Meska. E kad ovim dodje kraj videcemo ko ce da zaglavi. Po meni AV je najveca nesreca u istoriji srpskog naroda. Poljoprivredni proizvodi, kupus, krastavci, tikvice, malina uzimaju se u bescenje. A i treba tako, AV su najvise glasali polj. proivodjaci. Setite se glasanja u Kukulovce.

  • Причали су предузетници да је једна тржишна инспекторка за коју иначе цео град зна да је корумпирана само не знају они који би требало то да знају, тражила од њих да јој на име донације за изборе уплаћују позамашну своту новца, али на њен текући рачун. Шта мислите да ли је то отишло за изборе. Када ћете бре више да похапсите инспекторе који примају мито. Бојим се да би се након њиховог хапшења инспекцијске службе свеле на једног до два инспектора.

   • Ma šta može inspektor kada njima Mesko naredjuje,koje privrednike ne smeju da kontrolišu,niti im podnose prijave,a privrednici prijavjuju samo deo zarade.Eto odakle novac potiče,ovako se pljačka budžet Srbije.Šta ih briga budžet,važno za njih je da su na vlasti i da pljačkaju.Satanizacija naroda.Zakon se poštuje onako kako političari narede!Takvo je i pravosudje u Srbiji

    • Емануел 15. juna 2017., 1:43 pm

     Ниси разумео Вукоја. Инспектор узима те паре за себе под изговором да то иде за изборе. А народ уместо да пријави полицији ћути и боји се, без разлога да ће му се неки други инспектор осветити за свог колегу. Пријавите то па када их похапсе ови други једно време неће смети да писну, али после извесног времена нажалост поново ће почети да рекетирају. Зато народе немојте да се плашите, одмах их пријављујте полицији. То је стална борба, јер таквих лопова ће увек бити.

 2. Konačno se neko setio da pokrene i ovo pitanje. Bankari po Leskovcu su se čudili ovoj masovnoj pojavi i uniformisanom obrascu uplata i uplatilaca neposredno pre izbora. Kažu čak i da su „donatori“ uplaćivali novac najviše preko jedne-dve banke. Ponašanje tipično za stado, ali da ne diramo „donatore“. Oni za „svoje“ pare mogu gde hoće da izvrše uplati SNS-u.
  Jasno je da su to pare pokradene od poreskih obveznika i pare od reketiranja privatnika. Prepošteni evopski radikali, sumnjivog obrazovanja i još sumnivijih sposobnosti opet dokazuju da samo bahatošću, silom i ucenom mogu da funkcionišu. Na žalost, sve poluge vlasti su u njihovim rukama tako da ova priča neće dobiti nikakav epilog. Ali ne reba odustajati. Na kraju, sve ima svoj kraj pa tako i ova vlast. Neki dokazi će ostati. Neće moći sve da se sakrije.Tada će isplivati sve gadosti koje su rađene kako bi se naši staratelji očuvali u foteljama. Valjda će ova država jednom da dobije valjano, nezavisno sudstvo pa se onda gledamo. Do tada, nemiran san želim svima uključenim u prljave rabote

 3. ovakve stvari treba objavljivati-istinu!!!

 4. Po čemu se ovo razlikuje od uplata koje su demokrate imale 2012? Molim da se da spisak uplata iz 2012 mnogi će uplatioci biti isti..

 5. Pranje para?

 6. Pa sta ako su dali pare.I to koje pare.Sica.Manje od 455 eura.Ima se moze se.

 7. Dosta je bilo krađe, da, dosta je bilo, da ti država uplati novac za kampanju, a da ti novac uplatiš svojoj ženi, svojoj firmi, svojim poslanicama i opereš pare, pa dodaš još nešto stečajnom profitu. Da li je negde zakon prekršen. Da, ne možeš kume, da častiš ženu državnim parama.

  • A ovako daš socijalnom slučaju pare da ti uplati pa ti i žena podignete za svoja švrćkanja i bahanalije. Svaka čast, Garagane, sjajno smišljeno. Vi ste dostigli vrhunac u „izvođenju pljačkaških radova“. Posle se izveštaj o utrošenim sredtsvima tokom kampanje takođe šminka. Bravo!!! Pa vi u svojim redovima imate profesionalce.

 8. Sram vas bilo, sram bilo , sram vas bilo, sram vas bilo, sram vas bilo. Kad vi odete s vlasti ja ću kao ova deca da se kupam u fontani pa makar i na mrazu od minus 30 iako sam već mator i prevalio pedesetu

 9. Glupo, providno i neiteligentno, provalili ste do daske srpski narod, pošto ste ga prethono opljačkali i zaplašili. Ma kakav Tito, ni ona dva svetska kolj…..a su nisu vam do kolena. Sve čime se naš gradonačelnik hvali da je uradio, a zbog čega u velikoj meri nisam htela da komentarišem s obzirom da mnogo od toga jeste tačno, pada u vodu posle objavljivanja ovakvih mahinacija sa socijalnom pomoći

Comments are closed.