OPREZ Čuvajte kosti zbog poledice!

OPREZ Čuvajte kosti zbog poledice!
Podeli:

Zbog poledice na ulicama stariji građani, hronični bolesnici i oni koji se slabije kreću ne bi trebalo bez preke potrebe da izlaze iz svojih domova, a oni koji moraju trebalo bi dobro da vode računa i svoje obaveze obavljaju u delu kada temperatura ode u plus i poledica se otopi, upozoravaju lekari.

Fizijatar iz lesovačke Opšte bolnice Leskovac Srđan Matić poručuje sugrađanima da se dobro čuvaju.

Pre svega, uzeti obuću koja je što prigodnija klizavom tlu, zatim izbegavati strme ulice… Ali je najbolje da stariji i teško pokretni uopšte i ne izlaze iz kuće. Njihovim mlađim članovima porodice poručujem da preuzmu obaveze svojih roditelja, baka i deka. Platite račune ili odite u prodavnicu umesto njih i ne dozvoljavajte im da se kreću po poledici“, ističe doktor Matić.

I u Auto-moto savezu Srbije upozoravaju vozače da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. A bre što vas pljuju na drugi sajtovi, muljna se slizala trnjansku pa pljuju i rkav sve u dalj. hehehe, ma sad sam videja. mora da im život zagorčavate, nemojte mnogo. pa olabite. stvarno zapucali ste ko gluv u gajde, pa piši, pa piši. pal praznik je smiri se, sedi, uživkaj. prati si šerifa. kad on radi radai i ti, kad one ne radi ti si gledaj tv-a
    0    0

Comments are closed.