OPŠTINARI BACALI PARE? Vučić menja Zakon o finansiranju lokalnih samouprava

Pojedinci su uzimali fiktivne računa da su popili 165 tuborg piva u istoj kafani i 132 kafe, a onda mu se taj tuborg nije svideo pa je popio 19 drugih piva...
OPŠTINARI BACALI PARE? Vučić menja Zakon o finansiranju lokalnih samouprava
Podeli:

LESKOVAC / VRANJE / NIŠ / PIROT / PROKUPLJE – Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da buduća vlada namerava da promeni Zakon o finansiranju lokalne samouprave kako bi se sprečilo nenamensko trošenje.

Vučić je kazao da se u mnogim opštinama i gradovima nenamenski trošio deo novca i da će mnoge predsednike opština tokom današnje rasprave biti sramota zbog onog šta su radili. 

On je naveo da se deo novca u lokalnim samoupravama troši neracionalno i da su pojedini predsednici opština „bacali“ novac lokalnih samouprava.

Pojedinci su uzimali fiktivne računa da su popili 165 tuborg piva u istoj kafani i 132 kafe, a onda mu se taj tuborg nije svideo pa je popio 19 drugih piva„, rekao je Vučić, ne navodeći na koga konkretno misli.
Normalnom čoveku to ne bi palo na pamet da radi, zaključio je.

Vučić je, kako prenosi B92, u parlamentu rekao da su promene tog zakona značajne i zbog dobijanja podrške Međunarodnog monetarnog fonda za nastavak saradnje.

(B92)


Podeli:
 1. Serif prvi na listi,saopstice mu posteni narod,sa zadovoljstvom !!!!!!!

  • ti konane kad bi hteo da budes realan, rekao bi da su od kad je taj isti serif dosao na vlast, uvedene neke od mera stednje koje onima pre njega nisu ni padale na pamet…da te podsetim da je medju prvima bilo smanjenje 10 posto od plate funkcionerima

  • Jovica Nedeljković 12. avgusta 2016., 3:43 pm

   Tako se pljačka najlakše preko ugostiteljstva,sredstava koje uplaćuju gradjani.Proverom u knjige taj ugostitelj tu zalihu nije ni imao na zalihu.Ko je potpisao uzeo je gotovinski novac,stavio u džep a ugostitelju uplaćeno iz budjeta.Da ih gone Opštinsko i Više javno tužilaštvo,taman posla,oni igraju kako im sviraju političari sa kupljenim diplomama.Pitanje:“Da li Kina ima dovoljno policajaca, da ih platimo,da pohapse sve Pink Pantere,odnosno lopove u
   Srbiji “ !

   • Oko kafanski racuni meni je vrlo sumnjiv KEMPES, to kad je u pitanju Srbija, kad je u pitanju inostranstvo Janjic i Ljige su u Lebanu bez premca.

 2. Javno objaviti spisak svih tih inteligentnih opštinara da narod vidi kave je džuke.e izglasao, a to što će se isti „zastideti“, kako Premijer kaže, čisto sumnjam, jer oni umesto obraza imaju gu.ice.

 3. drugari do groba 10. avgusta 2016., 4:37 pm

  Pa cuvena braca Jovic su nenadmasni u arcenju para iz opstinu Lebane. Paprikari su se nafatirali tako da je neko mogao da im uzme iz kucu 37.000 eura i 700.000 dinara. Ne treba menjati zakone, nego lopove i raspikuce pozatvarati u aps. Najgore od svega braca Jovic iz Cekavicu, zajedno sa svojom decom i dalje su vrhuska vlasti u Lebanu. I kako stvari stoje, po mom misljenju, ostace jos dugo, eventualno ce partnere promeniti.

  • To je tačno. S.Kocić ima samo jedan apartman na Halkidikiju a jedan od Jovića tačno 3 (slovima: tri apartmana na Egejskom moru)

   • elementarna nepogoda 11. avgusta 2016., 8:47 am

    Za S. Kocica stvarno neznam da ima apartma na Halkidikiju, a tacno je da jedan od Jovica ima tri. Pojava paprikara na politickoj sceni Lebana je isto sto i elementarna nepogoda. Sa svojim pit bul stilom vladace do kraja zivota. Oni stvarno umeju da trose drzavne pare sa stilom, a da im pri tome dlaka s glave ne fali. Iz sadasnje vlasti u Lebanu izacice sigurno Ilka i i to sa narusenim zdravljem, sa pit bulovima niko nemoze.

   • pa napisi ko je s Kocic i ko je od Jovica

 4. leceni alkoholicar 10. avgusta 2016., 4:58 pm

  Najlepse vas moli gospodine mandataru da pazljivije citate izvestaje svojih sluzbi. Konkretno u Lebanu predsenik, predhodni, konzumirao je VISKI, ocemu su novine nasiroko pisale, Krkanluci u Lebane su se obavljali u Italiju, a nosioci tog posla su bili Goran Janjic i Dragan Jovic. Da ih sad pitate sto su isli o trosku opstine u Italiju, susednu Bugarsku i neznam gde sve, nikako ne bi znali da objasne. VREDELO BI DA IH NEKE SLUZBE PRITISNU mozda ce i reci nesto sto niko nezna..

  • Da li u opstinu Lebane ima nekakakva inspekcija koja moze da iskontrolise sva ta putovanja, kafane i ugovore o delu, odnosno ugovore nizasta. Fudbalski klubovi su posebna prica. Da se iskontrolisu socijalna davanja u Centru za socijalni rad i zaposljavanja u Decji vrtic. Kad bi se sve iskontrolisalo zapisnik o nepravilnostima bio bi dizi od premijerovog ekspozea.

 5. Slušajući Vučića mogu reći da si je naš Mesko demokrata sa velikim D bog da si ga nam poživi

 6. Sve dok se imenom, prezimenom i nadimkom ne navedu bahati predsednici opština i gradonačelnici, ovo je jeftina demagogija koju botovi gutaju ko …

  • Lebane Janjic i Paprikari Mica Stankovic, Dzavtic videcemo. Ilka ima neke probleme, sigrno ce da ga smene. Ovo osnovano sumnjam, a nadlezne slube treba da odrade svoj posao.

 7. Prosle nedelje je ALER za samo devet dana bio raspisao tender za koji niko nije znao osim par firmi bliske vlasti u gradu.O tome se cuti.Tender je raspisan za nesto sto vec postoji.Radi se o video nadzoru koji je instaliran na nekoliko lokacija u gradu,gde vec postoje video kamere i antene za prijem signala koji je instaliran na zgradi kod gimnazije.Niko nije reagovao.vazno da se baci skoro tri miliona u nista.

  • Ako je taj tender raspisan preporucujem Ilki da odma batali sve. Pa ipak pare koje su potrosene u izborima treba da se povrate.

 8. OPSTINARI NISU BACALI PARE ONI SU KRALI PARE Otkud one pare paprikarima koji se bave politkom, a koje su im iz kucu ukradene. Lebane je mala sredina sve se zna, samo odgovarajuce sluzbe koje treba najvise da znaju cute. I nemoj da mi sekirate KEMPESA. Vratite i njegovu zenu na rabotu.

 9. Ama cekavica fest. Otkaci se od Kempesa, nije ti traktorom preko detelinu proso.

 10. Opstinari bacali pare, Bacaju ih i dalje, na Teodore, kulturna leta i slicne zajebancije.

Comments are closed.