„Orion“ i „Don don“ donirali CTG aparat porodilištu

„Orion“ i „Don don“ donirali CTG aparat porodilištu
Podeli:

Leskovčani koji su kupovali tost, veknu hleba i krofnu kompanije „Don dona“ u marketima leskovačkog „Oriona“ pomogli su da ove dve firme doniraju danas CTG aparat za potrebe porodilišta Opšte bolnice u Leskovcu.

Od svakog prodatog proizvoda dve Kompanije su izdvajale od 1 do 3 dinara od svoje dobiti i za tri meseca prikupile pola miliona dinara, koliko vredi aparat, kupljen preko bolničke službe.

Ovo je ogroman uspeh za službu našeg porodilišta, s obzirom da je od 7 aparata samo jedna nov i u funkciji“, kazala je načelnica Službe ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović, uz pojašnjenje da se tim aparatom prate otkucaji srca bebe i kontrakcije kod trudnica.

Kupovina aparata je ideja vlasnika „Oriona“ Jovana Stankovića, koju je izneo u kabinetu gradonačlenika Leskovca marta prošle godine. Akcija se vodila pod sloganom “Tvojih pet minuta Leskovac u srcu”.

Orion je svih ovih godina društveno odgovorna i aktivna firma. Poznati smo po fudbalu, učestvujemo u skoro svim akcijama, a sve to što uradimo mislimo da je dobro za zajednicu i da na taj način vratimo zajednici i ljudima od koje naša kompanija živi. Mi smo dali ideju ali tu su potrošači koji su došli i trgovali i na indirektan način kupili neophodni aparat“, kazao je Stanković, dodavši da je sličnu akciju pokušavao da sprovede sa nekim drugim kompanijama ali je nailazio na zid ćutanja.

U porodilištu se još radi sa instrumentima iz vremena doktora Kiša

Predstavnica „Don don“ kompanije Aleksandra Đurišić se zahvalila „Orionu“, bolnici i gradu koji je bio pokrovitelj akcije, rekavši da će se ideja iskoristiti i u dogovoru sa drugim trgovinama.

Leskovačka Opšta bolnica je tokom poslednje tri i po godine podsticala donatorstvo. Za to vreme donirani su aparati, posteljine i građevinski materijal u vrednosti od oko 800 hiljada evra. Direktor Nebojša Dimitrijević kaže da se sa donatorstvom nastavlja i ove godine.

U tom kontekstu pomenuo je još jednu donaciju za Službu ginekologije koja će biti uručena 28. februara, odnosno, laparoskop za ginekoligiju, ono što se do sada nije radilo na tom odeljenju, a na hirurgiji se radi godinama.

Od 1. marta će sve porodilje moći da dobiju epiduralnu anesteziju

Mislim da ćemo u narednih 6 meseci kompletno osvojiti tu metodu, koja je mnogo komfornija za pacejenta“.

Od Ministartsva zdravlja se u narednih mesec dana očekuje kompletna aparatura za sterilizaciju u vrednosti od 30 miliona dinara, naveo je, a vode se pregovori i oko nabavke magnetne rezonance, koju nema ni jedna bolnica u Srbiji.

Dimitrijević je najavio i adaptaciju Infektivnog odeljenja, za šta je dobijena dozovola. „To će biti jedan reprezentativni objekat, urađen po svim evropskim standardima, a biće uloženo oko 40 miliona dinara“.

Tokom ove godine, rekao je, obratiće se pažnja i na instrumente u hiruškim salama, budući da se do sada ulagala u skuplje aparate.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Лесковчанин 22.02.2017., 15:42

    Као неко ко воли нашу цркву и народ, позивам све који имају да не граде цркве јер их већ имамо довољно, већ да улажу у породилишта и болнице, да плаћају вештачку оплодњу људима који немају, јер само тако сутра ће имати ко да уђе у те цркве које смо већ изградили. Џаба и милион цркви ако су празне, ако сутра нема ко у њих да уђе и помоли се Богу.

  2. Svaka čast ,nastavite tako,neka se i drugi pridruze akciji.

  3. svaka cast joci i on i njegova zena su se uvek nasli i svojim radnicima kad je trebalo i poznati su po tome da su ljudi koji hoce da pomognu…..

Comments are closed.