Oštrija kontrola tokova novca koji grad daje sportskim klubovima

Oštrija kontrola tokova novca koji grad daje sportskim klubovima
Podeli:

Većnici grada Vranja usvojili su danas pravilnik kojim se pooštrava kontrola nad novcem sportskih klubovi, dobijen putem programskog sufinansiranja iz gradske kase.

Usvojen je zapravo Pravilnik o postupku odobravanja programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta, koji precizira opravdane troškove sportskih organizacija i obavezuje klubove i organizacije da podnose finansijske izveštaje i to najmanje jednom godišnje.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini prikupljanjem pisanih ponuda, a odnosi se na prostor u Domu kulture, površine 100m2

Portparol Gradskog veća Zorica Jovića, objašnjava da su izmenama jasno precizirani opravdani troškovi, odnosno šta se podrazumeva pod opravdanim troškovima, a šta pod neopravdanim, kao na primer alkoholna, bezalkoholna pića, brza hrana i slično.

Definisano je da za sve ono što nije precizirano našim pravilnikom koji je donet, primenjivaće se Zakon o sportu i važeći akti sa republičkog nivoa. Ključna stvar je da je precizirano da je svaka sportska organizacija kojoj se odobre sredstva iz budžeta grada Vranja u obavezi da najmanje jednom godišnje podnese izveštaj Odeljenju za obrazovanje, kulturu, informisanje, sport i omladinu, a možda i češće po zahtevu neke revizorske institucije“, ističe Jovićeva.

Na 133. sednici Gradskog veća usvojen je Nacrt Odluke o pristupanju izradi Nacrta Statuta Grada Vranja i imenovana Komisija za njegovu izradu koji će biti usklađen sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.

 


Podeli: