Otplata komunalnih računa na 60 rata

Otplata komunalnih računa na 60 rata
Podeli:

Računi Nišlija za grejanje i komunalne usluge koje plaćaju preko JKP „Objedinjena naplata“ dostigli su 1,2 milijarde dinara, ali će dužnici imati priliku da ih izmire na maksimalno 60 rata ili uz otpis kamate za isplatu glavnice u celosti, odlučilo je danas niško Gradsko veće.

Ekonomski ugroženi građani, odlučilo je takođe Gradsko veće, moći će ugovore o isplati dugova na rate da zakljujučuju tokom cele naredne godine

Prema odluci Veća, ugovore o isplati komunalnih računa na rate gradjani će moći da zaključe sa JKP „Objedinjena naplata“ od 15. decembra do 2. marta naredne godine.

Direktorka JKP „Objedinjena naplata“ Jelena Stojanović istakla je da će ugovore o isplati dugova na rate moći da zaključe svi gradjani koji imaju zaostale račune, bez obzira da li su ranije zaključivali slične ugovore i da li su tuženi zbog zaostalih dugova.

Uslov za zaključenje ugovora biće da rata ne bude veća od polovine mesečnog računa koje korisnik ima. Za ekonomski ugrožene korisnike rata ne može biti manja od jedne desetine njihovih socijalnih primanja„, objasnila je Stojanović.

Ona je kazala da će odluka Gradskog veća o otplati dugova na rate ili u celosti uz otpis kamate, biti dostavljena na konačno odlučivanje gradskim javno-komunalnim preduzećima, tako da postoji mogućnost da bude delimično izmenjena u pogledu uslova za zaključivanje ugovora sa korisnicima.

Stojanović je podsetila da su Nišlije  ove godine već imale priliku da potpišu ugovore o otplati zaostalih dugova na rate. Prema njenim rečima, u akciji koja je trajala od 1. februara do 31. maja, sklopljeno je 4.327 ugovora.

Biljana Ljubisavljević


Podeli: