Otvoren Majski likovni salon

Otvoren Majski likovni salon
Podeli:

LESKOVAC – U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra (LKC) u Leskovcu otvoren je 20. jubilarni Majski likovni salon na kome je dvadeset akademskih slikara i studenata slikarstva izložilo oko 50 svojih dela.

Biljana Bošković, urednica likovnog programa LKC-a, podsetila je da je ova svojevrsna likovna manifestacija svoj život započela 1992. godine na inicijativu grupe leskovačkih slikara i ljubitelja umetnosti koji su svoja dela najpre predstavili beogradskoj publici u Galeriji „Cvijeta Zuzorić“ nakon čega je prolećni salon slika svoje stalno mesto dobio u galeriji LKC-a.

majski likovni salon

Otvarajući izložbu Mr Marija Petković, akademski slikar, naglasila je da je Majski likovni salon jedna od najznačajnijih likovnih manifestacija koja predstavlja presek i uvid u savremenu likovnu scenu Leskovca.

mlajski likovni salon

„Značajno je što se svake godine pojavljuju novi stvaraoci, sa novim i svežim idejama ali i oni iskusniji koji toliko godina traju i opstaju“, rekla je Marija Petković. Tradicionalno na Majskom likovnom salonu izlažu akademski slikari, grafičari i vajari koji žive i rade u Leskovcu.
(Kraj)bdi


Podeli:
  1. Kako lepe i pametne dame!Bravo!
    0    0

Comments are closed.