Otvorena Energana ‘’Senjak’’ u Pirotu

Otvorena Energana ‘’Senjak’’ u Pirotu
Podeli:

PIROT – Energana ‘’Senjak’’ u Pirotu snage 30 megavata koja će pored mazuta moći da koristi i gas,  otvorena je danas, a u rad su je pustili potpredsednik srpske vlade Ivica Dačić, predstavnici lokalne samouprave i direktor kancelarije KfW banke u Beogradu, koja je delom finansirala ovaj projekat, vredan 3,5 miliona evra.

Direktor kancelarije KfW Jurgen Velšof rekao je da je u ovaj projekat uključeno još 5 toplana u Srbiji, a Dačić je kazao da će se u 4. fazi rehablitacije daljinskog sistema grejanja u Srbiji naći još 18 toplana.

„Srbija treba da formira razvojnu banku koja treba da pomaže razvoj Srbije. Želim da ovaj projekat koji radimo sa Nemačkom bude i neki most saradnje i možda politički boljeg razumevanja’’, ekao je Dačić.

Pored energane,  urađen je i magistralni toplovod dužine 1850 metara,  10 novih podstanica sa skladištem mazuta i novom trafostanicom a Kotlarnica “Češalj’” u centru grada je ugašena.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je ocenio da je reč o najvećem objektu koji je urađen u istoriji  „Toplane’“ u Pirotu.

„Pruža se mogućnost daljeg razvoja grada a posle 40 godina je ugašena kotlarnica „Češalj’“ u centru grada i to je doprinos i zaštiti životne sredine. U narednim godinama ćemo gasiti i ostale kotlarnice u gradu a iz ovog objekta će se grejati ceo grad’“, kazao je Vasić.

(Kraj)

 


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova

Tkz „predsednik“ prica napamet,jer u istoriji Toplane ovo je prvi objekat,jer je sve dosadasnje kotlarnice,podstanice i toplovode izgradio HK“Progres“ i ustupio Toplani bez nadoknade na koriscenje.Radi se o 4 kotlarnice,20-ak podstanica,5 km toplovoda i to se radilo u okviru stambenih zgrada kao normalna pojava bez „KOKODAKANJA“.

Sve sto se napravi u ova teska vremena je za pohvalu,ali praviti bazen,trg pa i kotlarnicu uz 10.500.-nezaposljenih,6000.-otpustenih unazad 4 god,1000 sa VSS i VisomSS na birou,1000 na kazanu,selo Ponor bez vode,bacene pare za kotao iz Nemacke od 100.000.-eura…,i uz to najveca plata pr.SO u Srbiji,otimanje imovine i gasenje firmi,“tenderi“ su epiteti koji krase danasnjeg predsednika do skoro clana koalicije za Pirot,a sada presvucenog u uniformu URS-a.

Veliki broj odusevljenih i zadovoljnih gradjana prisustvovao je ovom svecanom trenutku.Ovo je recenica iz proslog perioda kad su se otvarale novoizgradjene fabricke hale po pirotskim firmama koje su uposljavale na hiljade radnika i kada je u Pirotu radilo oko 20.000.-radnika,a danas ih nema ni 1/4 od toga.

Kao sto su bili samo oni na otvaranju,bez naroda,tako ce da bude i na predsojecim izborima,imace glasove samo od sebe.DA LI SE PITAJU ZASTO??

wpDiscuz