Otvorena prva spratna garaža u Nišu

Otvorena prva spratna garaža u Nišu
Podeli:

Prva spratna javna garaža u Nišu kapaciteta 70 mesta otvorena je danas u Nišu u ulici Vojvode Tankosića kod Doma zdravlja, a prema rečima direktora JKP “Parking servis” Dejana  Dimitrijevića narednih 10 dana parkiranje će biti besplatno, a od 1. decembra naplaćivaće se 40 dinara po satu.

Dimitrijević je rekao da će u večernjim satima u garaži  moći da se parkiraju stanari ulice Vojvode Tankosića, koji imaju stanarske karte.

“Vrednost celopkupnog projekta, nabavka i montaža savremene garaže ovog tipa je 30 miliona dinara. Parking je urađen iz sopstvenih sredstava JKP “Parking servis”, odnosno iz investicionog kredita koji će biti vraćen od naplate parkiranja na ovom mestu ”, izjavio Dimitrijević i podsetio da je pre izgradnje javne garaže na parking kod Doma zdravlja bilo 40 parking mesta.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je ovom prilikom  početak izgradnje javne garaže  na Sinđelićevom trgu i rekao da su za izgradnju te garaže obezbeđena sredstva.

“U toku je izgradnja i parkirališta između novog i starog Kliničkog centra. To je oko 300 novih mesta na parkiralištu kod Kliničkog centra, a na Sinđelićevom trgu imaćemo preko 90 mesta za parkiranje”, izjavio je Bulatović.

Novootvorena garaža nosi ime Gorana Ostojića, pripadnika 63. padobranske brigade, koji je poginuo 1998. godine na Košarama tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.


Podeli:
  1. Bolje podzemna garaza, a iznad neko zelenilo

    • tako je , i ako je javna i slobodna kako neki kazu za zdravstvo onda bi trebalo da je besplatno za sve a ne da se naplacuje preko dana 40 din !

Comments are closed.