Pejčić u Sarajevu protiv korupcije

Pejčić u Sarajevu protiv korupcije
Podeli:

LESKOVAC / SARAJEVO – Snažan parlament i nezavisne institucije su kamen temeljac borbe protiv korupcije. Zato je od velike važnosti što je Bosna i Hercegovina otvorila svoj ogranak Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAK), poručio je Aleksandar Pejčić, leskovački lider Srpske narodne partije u Sarajevu.

On je, kao član srpskog GOPAK-a istakao da je glavni cilj srpskog ogranka ove organizacije nadzor nad javnim finansijama ali i promocija kulture borbe protiv korupcije kroz seminare, javna slušanja, medijsku promociju i saradnju sa civilnim sektorom.

pejcic-2

Skupština Srbije se, uvođenjem Portala za nadzor nad javnim finansijama putem kojeg poslanici mogu da se povežu sa Ministarstvom finansija, svrstala u prestižnu grupu parlamenata koje na sličan način obavljaju kontrolu državne kase (Slovenija, Brazil, Škotska…). Uskoro će na ovaj način narodni predstavnici moći da kontrolišu i druge važne istitucije u upravljanju novcem građana Srbije„, poručio je Pejčić na ceremoniji svečanog otvaranja GOPAK-a u Sarajevu.

Pejčić je , inače, juče u lokalnom parlamentu bio kritikovan od strane gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića zato što je odabrao da boravi u Sarajevu umesto zasedanja hitne gradske Skupštine, kao deo vladajuće koalicije.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Pejcic je ovih dana pokazao da u Leskovcu postoji jos politicara koji brinu o nasem gradu i republici Srbiji, kao bivsi poslanik imao je najvise nastupa u republickoj skupstini stvar za respekt.
  0  0
 2. Svaka cast Pejcicu na pravi nacin prezentuje Leskovac i Srbiju.
  0  0
  • Zapišalko reaguj 11. decembra 2016., 1:15 pm

   Ne verujem da se često dešava na jugmediji da subjekti iz članka kampanjski organizuju svoju porodicu za botovanje i lupanje glasova po potrebi. To još jedino radi jul-evica Srbije. Da li se mogu izrentati Pon. Gradj. i Marrija, profesionalci u svom poslu?
   0   0
 3. Duguje nam objašnjenje 11. decembra 2016., 9:56 am

  Čekajte, odakle sve to odjednom? Zar nije Pejčić oduvek protiv nvo a sad se odjednom zalaže za saradnju sa “ civilnim sektorom“.
  0  0
 4. nije vredno komentarisanja 11. decembra 2016., 11:13 am

  Nije vredno komentarisanja.
  0  0
 5. Bravo Pejčiću vidi se ko misli na svoju zemlju a ko na svoje fotelje.
  0  0
  • E pogodiga puno misli na svoj dz.. a mali fudbaljel igrao u Sarajevu jel se sreo sa Bakirom Izetbegovicem
   0   0
  • Mesko misli na svoju fotelju, a Pejčić se sekira za Srbiju.Uskoro u Skupštini SDS izveštava o ovom poluobrazovanom liku i tome koliko se on brine za Srbiju.
   0   0
 6. Bravo pre nekoliko dana Moskva a sada Sarajevo, samo napornim radom i zalaganjem mozemo da menjamo Leskovac i Srbiju na bolje.
  Svaka cast Pejcicu
  0  0
 7. Svaka cast ovom coveku dobro prezentuje grad Leskovac i drzavu Srbiju. Pozdrav
  0  0
 8. Suvišno je bilo šta komentarisati… Svaka čast Pejčiću! Sve pohvale…
  0  0
 9. Koji parlament predstvalja Pejcic, ispred koje Skupstine putuje, koliko znam vise nije Narodni poslanik… Ja neznam sta ovo sve treba da znaci
  0  0
 10. Neznam koga ovaj predstavlja, poslanika koji vise nije poslanik ili DSS gde nije vise jer ga je rasturio i urusio ili neki SNP neznam
  0  0
 11. Izvinite stvarno ciju delagaciju predstavlja, za ciji racun ide, nepredje cenzus i putuje negde i jos ispred Srbije.
  0  0
 12. Admiral Kuznjecov 12. decembra 2016., 8:56 am

  Ne znam kome je u interesu promocija ovog lika, šta je on uradio za Leskovac i kome on uopšte treba, osim da gridka kašičice u San Marka.
  0  0
 13. Саркастични 12. decembra 2016., 3:01 pm

  Овај Пејчић како је почео ће се кандидује као Јеремић за генералног секретара Уједињених нација.
  0  0

Comments are closed.