Peti FAPOR otvara Nebojša Dugalić a zatvara Ivan Bekjarev (PROGRAM)

Peti FAPOR otvara Nebojša Dugalić a zatvara Ivan Bekjarev (PROGRAM)
Podeli:

Peti po redu festival amaterske pozorišne režije FAPOR održaće se od 1. do 6. novembra u Leskovačkom kulurnom centru, na kojem će se za najboljeg boriti pet reditelja iz Bečeja, Obrenovca, Gornjeg Milanovca, Beograda i Prokuplja.

Sve predstave će biti besplatne za leskovačku publiku osim Kabarea za koji će karte koštati 500 dinara

Na otvaranju festivala gostovaće poznati glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović sa kabareom „Da, to su bili dani!“. Specijalni gosti na zatvaranju festivala su glumci Bojan Dimitrijević i Ivan Bekjarev. Najboljem reditelju festivala biće dodeljena nagrada „Dragan Dimitrijević“.

Već tradicionalno, nagrade će biti dodeljene i za najbolju mušku i žensku ulogu.

Za učešće na ovom festivalu prijavilo se petnaestak predstava iz cele Srbije a selektor Miodrag Radulović, inače direktor Nardonog pozorišta u Kraljevu, imao je težak zadata da izabere one najbolje“, kaže Darko Zloporubović, organizator festivala.

Žiri Petog festivala amaterske pozorišne režije u leskovcu čine pozoršni i filmski reditelj Miodrag Milinović i glumci Dejan Tončić iz Kruševca i Tatjana Kačmarak iz Leskovca.

Leskovac će se u revijalnom delu, na zatvaranju FAPOR-a, predstaviti novom amaterskom predstavom „Prevara za prevaru“  u režiji Darka Zloporubovića.

Dragan Marinković


Podeli: