Pijačarima nameti duplo veći

Pijačarima nameti duplo veći
Podeli:

LESKOVAC – Pijačni prodavci koji zakupljuju tezge na leskovačkim Pijacama u prvoj zoni plaćaće „kiriju“ uvećanu za 100 posto, odlučili su danas Gradski većnici.

Naime, Javno preduzeće „Pijaca“ uvelo je  pravo prečeg zakupa i podelu na 3 zone kod naplate zakupa tezgi, a pijačni prodavci plaćaće na ime mesečne rezervacije 1.200 dinara, plus dnevni zakup u prvoj zoni 350 za tezgu sa ramom, odnosno 300 bez rama, u drugoj zoni 250 i u trećoj 200 dinara.

Novi sistem naplate će bar donekle doprineti povećanju prihoda i otplatu dugova koji su dostigli cifru od 50 miliona dinara„, kazao je direktor „Pijace“ Zoran Milošević.

Dosadašnji zakup tezgi za prodavce robe široke potrošnje iznosio je 6.000 dinara, a svaka druga tezga 6.500 dinara.

Po novom sistemu naplate zakupci će u I zoni sada mesečno ukupno  plaćati 11.700 dinara, II zoni 8.700 dinara i III zoni 7.200 dinara.

Pijačni prodavci  na ovakvu odluku Gradskog veća najvaljuju proteste ispred pijačne uprave i ispred zgrade skupštine Grada.

Dragan Marinković


Podeli:

kocacno da se i pijaci podigne cenovnik naplate. to je trebalo jos ranje uraditi. poskupelo je sve, gorivo, struja, voda……jedino pijacne usluge se 6 godina ne povecavaju a svi bi hteli da Pijaca posluje pozitivno. e pa nema to braco mila. da 2013.godine nisu dosli onih 19 strucnjaka mozda nam i ne bi trebale nove cene.
srecna nova godina.

DR ekonomskih nauka je kao rešenje dao povećanje cena zakupa.Bravo dr, uspeli ste da zasenite vaše mentore sa disertacije. A klozet i pristup česmi na kvantaš, kada će se srediti i od kojih para? Sve moj do mojega, a plivamo u go… do guše.

Jp za zapošljavanje i guljenje kože seljaku

Poštovani zakypci…posle q00 god vreme je da svoje proizvode prodajete van ove katastrofe zvane jp pijaca koja troškove nenormalnog zapošljavanja želi da prebaci na vas…ludi ste ako ovo plaćate…neposlušnost i štrajk..možda izgubite 1 mesec alu ćete se trajno rešiti ove pijavice ovaj pijace..

Sasvim opravdana i ispravna odluka kao i sve ostale odluke našeg gradonačelnika i gradskog veća.

Ponosni, prijatelju, daj mi jedno razložno objašnjenje za tvoj komentar? Po čemu su predsednik opštine i većnici doneli pravu odluku? Samo dobro razmisli i kaži mi da li ovo misliš ozbiljno ili se sprdaš?

Lepa vest, trebalo je to odavno uraditi, ovakve cene zakupa do sada su smešne, a i nove nisu neisplative pojedinim zakupcima koji za dan zarade nečiju mesečnu platu.

S obzirom da ima 1 trosarinac na 2 tezge,prvo to treba resiti pa onda cenovnik zakupnine.

Što nije rekao da su upodljenivi na plaćeno odsustvo (60%plata)i što ima privilegovanih pulena njegovih? BRUKA

Niste zaradili.mnogo vas je

More vecini vas ne treba dati ni 1% plate.