Piroćanci dobili postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Podeli:

PIROT –  Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija’’ Zoran Nikolić danas su pustili u rad postrojenje za preradu otpadnih voda u selu Krupac kraj Pirota.

Postrojenje je gradila firma “Neoplast Industri“ iz Beograda, zastupnik firme „Odis“ iz Izraela, a sagrađeno je za godinu dana.

Vrednost projekta je 39 miliona dinara a izgradnja kanalizacione mreze u Krupcu u dužini od 10 kilometara koštala je preko 56 miliona dinara.

Ambasador Izraela Josef Levi je ocenio da je saradnja bila veoma uspešna.

„Ovo je rezultat dobre saradnje Srba i Izraealaca. Nekada nije potrebno imati neke krupne projekte kako bi se rešili neki problemi . Veoma sam srećan što je naša izraelska firma dobila posao preko tendera i što su se dokazali kao najbolji za taj posao. Verujem da smo na početku jedne velike saradnje’’, kazao je  Levi.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je kazao da su meštani Krupca među prvima u Srbiji, pored kanalizacije dobili i postrojenje za preradu otpadnih voda i da neće biti nikakvog zagađivanja reke Nišave.

Ambasador Izraela u Beogradu je prisustvovao otkrivanju spomen obeležja Jevrejima iz Pirota koji su stradali u Drugom svetskom ratu, a koje se nalazi u Jevrejskoj ulici u ovom gradu.

(Kraj)

 


Podeli:
  1. Na cijem zemljistu je izgradjen precistac i oce li Izraelci platiti ekspoprijaciju tog zemljista,pet godina lazu ljude, sramota. I tog direktora treba propustiti kroz taj precistac, ali koliko ….ocisti…

Comments are closed.