Piroćanci na pola puta između Londona i Kalkute

Piroćanci na pola puta između Londona i Kalkute
Podeli:

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da je otvaranje autoputa od Pirota do Dimitrovgrada i bugarske granice od velikog značaja za razvoj grada.

Put je nova šansa za razvoj Pirota. Zaista se decenijama pričako da se Pirot sa Sofijom i Beogradom poveže auto putem”, rekao je Vasić posle ot varanja deonice auto puta na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada

On je dodao da su ranije Piroćanci u šali pričali da je Pirot na pola puta između Londona i Kalkute.

Sada možemo da kažemo da smo na pola autoputa. Putna infrastruktura otvara mnoga radna mesta tokom izgradnje i mnogo je podizvodjalča i radnika iz Pirota radilo na izgradnji auto puta. Ono što je najznačajnije što smo mi sada na krvotoku evropskih puteva i što to za investitiore koji rade u Pirotu bilo da su manji ili multinacionalna kompanija ‘Mišelin’ , puno znači”, rekao je Vasić, dodajući da očekuje da će uz pomoć Puteva Srbije i Koridora biti uredjeni lokalni putevi.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je rekao da je Koridor 10 od vellikog značaja i za ovu opštinu i njen dalji razvoj, pošto prolazi kroz ovu opštinu.

Poslednjih nekoliko meseci intenzivno razgovaramo sa potencijalnim investorima koji bi došli u našu opštini i uvek postavljaju dva pitanja- kada će biti gotov Koridor 10 i brojem radnika kojima opština raspolaže”,rekao je Miljković, dodajući da će se veoma brzo stizati do Beograda i Sofije.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je rekao da i za ovu pograničnu opštinu auto put ima veliki značaj za dalji razvoj.

Put znači i razvoj ovog kraja. Svi se tome nadamo. Pirot godinama ima svoju industrijsku zonu, imamo završenu industriojskui zonu I očekujemo da udje u režim Slobodne zone Pirot i naravno da nam trebaju ovakve saobraćajnice da bi došli potencijalni investitori”, rekao je Dimitrov , dodajući da je ovaj auto oput značajan i za bezbednost gradjana jer je dosadašnji put izmedju Pirota I Dimitrovgrada bio crna tačka na kojoj je mnogo ljudi izgubiulo živote”, rekao je Dimitrov.

Zoran Panić


Podeli: