Pirot dobio moderan Adrenalin park

Pirot dobio moderan Adrenalin park
Podeli:

Adrenalin park svečano je danas otvoren u kompleksu pored zatvorenog bazena u Pirotu , koji je izgradjen je sredstvima Evropske unije u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Partner Pirotu u ovom projektu je bugarski grad Vršec.

Vrednost izgradnje ovog parka koji ima i veštačku stenu, skejt park, valovite biciklističke staze je oko  300.000 evra.

Adrenalin park su presecanjem vrpce svečano otvorili direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević, čuveni košarkaški trener  Svetislav Kari Pešić i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

“Nismo čuli jake aplauze na otvaranju ali to je verovatno zato što su Piroćanci navikli da se stalno nešto novo otvara, što je odlično za naš grad”, rekao je Kari Pešić.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da je ovaj deo grada dobio potpuno novu fizionomiju.

Najpre smo izgradili zatvoreni bazen, jedan od najmodernijih u Srbiji. Izgradnjom Adrenalin parka dobili smo potpuno novi sadržaj za čitav ovaj sportski kompleks u gradu”, rekao je Vasić.

Dodao je da se uređuje deo po deo grada.

Predstoji nam sređivanje i velikog prostora preko puta Zatvorenog bazena. Ovde je i stanogradnja u porastu”, rekao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević je istakao da je zadnjih dana u Pirotu otvoren veliki broj sportskih objekata.

Raduje činjenica da je parama EU, tačnije iz IPA i INTERREG programa EU izgrađeno mnogo sportskih objekata bez izdvajanja novca iz budžeta grada. Svi objekti su od velikog značaja za grad a građani mogu potpuno besplatno da koriste brojne sportske sadržaje”, rekao je Djordjević.

Z.Panić


Podeli:
  1. Strasna stvar.

Comments are closed.