Pirot dobio status grada

Pirot dobio status grada
Podeli:

PIROT/BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije, danas su usvojili predlog izmena i dopuna zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim je predvidjeno da opštine Pirot, Kikinda i Vršac dobiju status grada.

Za izmenu zakona u republičkom parlamentu glasalo je 156 poslanika a jedan je bio protiv.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je za “Jugmedia“ da je ovo je priznanje za ovaj grad jer je Pirot odavno po svom ekonomskom razvoju i geografskom položaju zaslužio da dobije status grada.

„Ovom prilikom bih se zahvalio gradjanima koji su još pre 5 godina sa oko 7.000 potpisa podržali inicijativu da Pirot dobije status grada. Takodje, veliku zahvalnost dugujemo i poslaniku Branislavu Blažiću iz Kikinde koji je predlagač izmene ovog zakona o teritorijalnoj organizaciji. Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je podržao predlog poslanika Blažića da ove tri opštine dobiju status grada. Dobijanjem statusa grada Pirotu se otvaraju mogućnosti za dalji razvoj i dolazak investitora pošto se nalazimo na Koridoru 10- rekao je za “Jugmedia“ Vladan Vasić.

Piroćanci čekaju pet godina na status grada, kada je podneta prva inicijativa na osnovu prikupljenih potpisa.

(kraj) paz


Podeli:
  1. Potemkinova sela 01.03.2016., 07:11

    Sada kada krene,samo da me ponovo izaberete…..

  2. Za dobijanje statusa grada neizmernu zahvalnost dugujemo isključivo gospodinu Vladanu Vasiću, najboljem, najsposobnijem i najpoštenijem predsedniku opštine, a sada i gradonačelniku u Srbiji.

  3. biznismen Aki 01.03.2016., 09:38

    Uz veliku zahvalnost, čestitke uvaženom gospodinu Vasiću što nam je omogućio rad u najpovoljnijem privrednom ambijentu.

  4. Molba gradonačelniku 01.03.2016., 10:58

    U Pirotu su sve asfaltne povrsine nestrucno i nekvalitetno uradjene.Mnogo je rupa, ostecenja i losih nagiba u koje se skupljaju atmosferske padavine i moraju se siroko obilaziti. Slicna je situacija i sa trgom,posebno ranije rekontruisanim delom cija je povrsina u vecem stepenu ruinirana, a postoje i kanali sa resetkama u stanju totalnih razvalina. Neko ko je nadlezan trebao bi da hitno reaguje!!!

Comments are closed.