Počela rekonstrukcija glavne ulice u Bobištu

Počela rekonstrukcija glavne ulice u Bobištu
Podeli:

Na opštinskom putu 21 kroz Bobište počela je rekonstrukcija glavne ulice Nikole Đurića Pavke u dužini od 400 metara, u okviru ugovora  kojim su predviđeni radovi na pojačanom održavanju pojedinih lokalnih i nekategorizovanih puteva na teritoriji grada Leskovca.

Reč je o deonici na kojoj se kolovoz nalazi u jako lošem stanju, a ugovorom je predviđeno postavljanje ivičnjaka sa obe strane trotoarskih površina kao i rešavanje problema odvodnjavanja kolovoza.

Nadzor nad izvođenjem radova vršiće Javno preduzeće „Direkcija za urbanizam i izgradnju, koja je i izradila tehničku dokumentaciju.

U prethodnom periodu ulica Nikole Đurića Pavke je asfaltirana u dužini od 950 metara, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 11 miliona i 300 hiljada dinara, a završetkom ovih preostalih 400 metara na kojima se trenutno izvode radovi biće u potpunosti rekonstruisana i izgrađenja saobraćajnica koja prolazi kroz čitavo naselje Bobište i na ovaj način biće rešeni problemi, ne samo meštana Bobišta, već i meštana Grajevca koji ovim putem gravitiraju do centra Leskovca kao i do osnovne škole, ozbirom na to da deca iz Grajevca školu pohađaju u Bobištu.

 „Mi smo velika mesna zajednica ima 3 750 žitelja i dosta toga je urađeno u prethodnom periodu ali naravno da postoji još stvari koje su od ključnog značaja, i zato ćemo se truditi da ovu saradnju sa lokalnom samoupravom nastavimo i u narednim godinama a nešto što nam je prioritet je još jedna od ulica koja vode do škole, ulica Save Đorđević, koja je izuzetno je velika i široka. U narednih dvadesetak dana krenuće se sa radovima na obogaćivanju dečijeg terena, jednim betonskim stolom za stoni tenis, a takođe želim da apelujem i na naše najmađe meštane da vode računa o sredini u kojoj žive jer se ogromna sredstva i veliki trud izdvajaju za polomljnene klupice i ljuljaške“, najavila je Olivera Pešić, narodni poslanik koja živi u ovom naselju.

Vrednost ugovorenih radova je 3,5 miliona dinara, a rok za završetak radova je tri meseca.

Izvođač radova je preduzeće „SNL graditelj“ iz Leskovca, investitor je grad Leskovac.

Emilija Mladenović


Podeli:
 1. Kad od Bobiste napravite ,,Bobiste na vodi,,nek se Aca i Nesa presele u Podvorce.Mozda ce krene?
  0  0
 2. Bobište je mesna zajednica koja ima velike probleme.Dobro je što se asfaltira ali gde su ostali nerešeni problemi ,ogromni? Nije ovo dovojno ,a i sami meštani znaju koji su to problemi koji neće biti rešeni u dogledno vreme.
  0  0
 3. Kad pre rekonstrukcija? Pa pre nekoliko godina (prvih godina SNS vlasti) je napraviše. Tako je to kad MZ ima poslanicu kojoj više izgleda ne smeta lakirirnica blizu kuće, a smetala joj je dok je radila za jednu kozmetičku firmu.
  0  0
  • Na delu puta gde se vrsi rekonstrukcija( kraj naselja), asfalt je radjen pre 20 godina. Prasina i lak smetaju svim gradjanima MZ a poslanici mozda i najvise jer je njena kuca pored same fabrike. Medjutim u toj fabrici je iz svake kuce po neko zaposljen i niko ne zeli da ulazi u bilo kakvu pricu..a ona nije svemocna da se bez podrske mestana upusti u resavanje tog problema…ali ti to vec sve znas…
   0   0
   • Sramota .Ima li taj Mita što ni ime nesmete da mu kažete građevinsku dozvolu za fabriku takvog gabarita od par hiljada kvadrata u centru Bobišta ?Šta će Vam meštani koji strahuju od ovog privatnika koji je poznat po bahatosti?Sramota za poslanicu ,pa valjda i drugi treba da žive i da udišu čist vazduh .Ali filteri i sva ta oprema mnogo koštaju poslanice.A da bio je na prijemu kog Vašeg šefa i daje novac za sns to svi pričaju.100 radnika je važnije od celog naselja,jer zaboga tu rade.Pa ko im brani da rade ,ali nek i drugi mirno i zdravo žive .Živeli poslanice šta drugo reći.
    0    0
    • Tvoja je sramota sto pozoves inspekciju da izvrse merenje buke i zagadjena po prijavi, u tvojoj kuci, pa onda kazes da neces da ih primis i posaljes ih u komsiluk. Pre mesec dana je izvrseno merenje po tvojoj prijavi i konstatovano je da je u granicama normale.Da bi se bilo koja ozbiljnija prica pokrenula, potrebni su potpisi mestana Bobista, a oni NE ZELE da se potpisu jer nece da tuze onog ko ih hrani.Ljudi iz Saveta MZ (neka bude SNS), nikada nisu zakucali na Mitina vrata za bilo koje sponzorstvo za MZ, upravo iz razloga da se ne bi sirile takve glasine da se ćuti jer Mita finansira SNS.Izvoli, prikupi potpise i dostavi Savetu MZ i mi cemo pokrenuti proceduru. Mi smo pokusali..i ne ide. Kancelarija MZ je otvorena svakog radnog dana i to je mesto gde se razgovara a ne preko portala. Narodna poslanica svake subote od 10 do 14h razgovara sa gradjanima..zakazite prijem…
     0     0
     • Pa kad inspekcija dolazi u 18 sati valjda Vam je jasno šta se radi,a i to treba da proverite ,vaši su.Izgleda ponovo ne kapirate poentu,gospodin veliki preduzetnik ,izgleda da nema gradjevinsku dozvolu ,ne trebaju Vam potpisi za ovo.Nemoguće je izdati dozvolu fabrici sa takvim gabaritima u centru naselja i po novijim i po starijim zakonima ,aman za aman kakvi bre meštani.Buka jeste problem ali najveći je trina i izduvni gasovi,ali nema dozvole ..ma kome i pričam.
      0      0
 4. Jeste ta ulica se radi a ona koja spaja bobiste i bratmilovce kod groblja ona je nebitna. Mi smo se zalili da nemoze da se zivi od prevelike prasine jer je veoma prometna ulica. Dobili smo od direkcije za urbanizam i izgradnju da se neplanira nikakve radove za ovh godinu. Sramota velika od samouprave koja je upucena u te probleme dobili su i dokaz slikom u kakvim uslovim moramo mi tu ziveti.
  0  0
  • Kamo sreće da su demokrate nekada nešto uložile u grad i asfaltirale makar jednu ulicu, stanje u gradu bilo bi mnogo bolje. Tačno je da ima dosta posla ali je najvažnije da se ulice jedna po jedna saniraju, ipak Leskovac ima ogromnu teritoriju.
   0   0
 5. Da ih dr Nesa ne proziva na skupstini nukad nista nebi uradili. Aca i Dalibor samo cute i gledaju sebe.Podrska skolskom drugu.
  0  0
 6. Ako ne želite da napravite bar popravite put u MZ Jarsenovo tamo ne može ni da se prodje sem traktorima,dok ne padne kiša
  0  0
 7. hvala za komentar koji niste objavili
  0  0

Comments are closed.