Počela rekonstrukcija opštinskog puta Velika Kopašnica – Slatina

Počela rekonstrukcija opštinskog puta Velika Kopašnica – Slatina
Podeli:

Na opštinskom putu 34 kroz Veliku Kopašnicu i Slatinu počela je rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 600 metara, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,3 miliona dinara.

Ova saobraćajnica uskoro će se pridružiti brojnim seoskim i gradskim saobraćajnicama na teritoriji grada Leskovca, koje su od 2012. godine do danas uređene u dužini od preko 20 hiljada metara.

„Tokom prethodne dve nedelje obišli smo završenu saobraćajnicu u Vučjanskom kraju, opštinski put 47 Miroševce – Slavujevce, za čije je uređenje u dužini od 2035 metara izdvojeno 42,3 miliona dinara, i zajedno sa onim deonicama koje smo uradili u prethodnom periodu to je 3500 metara“, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom današnjeg obilaska opštinskog puta 34.

Cvetanović je dodao da na ovaj način pokazuju da žele građanima da pruže podršku i da jedan po jedan problem eliminišu, jer je putna infrastruktura jedan od prioriteta na koji je lokalna samourpava fokusirana.

Rok za izvođenje radova je 20 dana, a radovi se izvode na osnovu Rešenja o prihvatanju Glavnog projekta, koje je uradilo JP „Urganizam i izgradnja“ Leskovac.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić kaže da je predmet ovog ugovora rehabilitacija kolovoza u dužini od 580 metara, dok je ukupna projektovana dužina puta 2330 metara.

„Kroz ovaj ugovor realizujemo 600 metara a  nakon toga krećemo dalje, biće urađeno pojačano održavanje, odnosno saniranje tri najkritičnije deonice na ovom opštinskom putu. Pored toga biće urađene bankine i  rešeno odvodnjavanje sa kolovoza“, najavio je Nikolić.

 


Podeli:
  1. Grad Leskovac polako ali sigurno obnavlja sve saobracajnice u gradu, kako u uzem gradskom jezgru, tako na periferiji ili u selima. Pomaka ima, to je dokaz da je ovoj vlasti stalo do razvoja Leskovca.

    4
    8
  2. O hvala bogu, da se neko seti, da se popravi put, ali to je rekonstrukcija samo 600 m,od početka Slatine pa do mlina. Sve je to u redu a kad če, da se uvede kanalizacija i gradski vodovod? Pa mi živimo u 21. veku, a problem pijače vode i higiene je na nivoju 15. veka. Do pred kratkim bio je problem sa strujom, malo pada kisa i struja nestane. Sve sto je u zamrzivacima i frizderima kvarilo se, ajde sad malo je bolje, ali jos uvek je to samo kap od okeana, koja bi trebala da se uradi. Mladi odlaze iz oba sela ( Kopasnica Slatina) ker nemaju uslova za bolji život na selu, jer infrastruktura nije zadovoljavajuca. I problem komunale je jos uvek na minimumu. Smece se odvozi na 15 dana, a kad se kontejner napuni a smecara nema ajde u reku. Tu se odvajaju septicke jame, Peru se pumpe od prskanja voca a deca koje je sve manje igraju se pored reke koja je sada mrtva jer u njoj nema više života. Nekad su tu bile školjke, rakovi i ribe danas fekalije i otrovi od prskanja voca. To je samo nekoliko stvari, koje treba urediti, ali moje mišljenje je, da bi bilo prvo potrebno srediti vodu i kanalizaciji, jer sta če nam put bez ljudi?

Comments are closed.