Počelo renoviranje Doma kulture u Babušnici

Počelo renoviranje Doma kulture u Babušnici
Podeli:

U Babušnici su počeli radovi na sanaciji fasade i zameni stolarije zgrade Doma kulture čime će se značajno unaprediti energetska efikasnost objekta ??? i uslovi za rad ove i drugih opštinskih ustanova koje se nalaze u sastavu iste zgrade – Narodne biblioteke, Turističke organizacije Opštine i Mesne zajednice, navodi se u saopstenju.

Ovaj projekat za koji su Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, izdvojile 100.000 evra, a opština Babušnica 11.630 evra, doprineće očuvanju životne sredine, smanjenju potrošnje električne energije, dok će renovirani prostor otvoriti mogućnost za unapređenje kulturnog života stanovništa.

Kako je predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od mesec dana, a izvođač radova je građevinska firma KIMTIM iz Pirota koja je izabrana na tenderu koji je raspisala opština Babušnica.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Š{vajcarske podr`žava sa ukupno 24,46 miliona evra.

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

kraj z.p.

slike evropsk

 

 

 

 


Podeli:
  1. Rade fasadu svakih pet godina,koliko vidim rade samo delimicno renoviranje jer ce ostatak novca staviti u dzep.E moja evropo kome ti dajes novac,crvenim banditima.

Comments are closed.