Počinje Festival gitare u Leskovcu

Počinje Festival gitare u Leskovcu
Podeli:

Internacionalni festival gitare u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički“, 14. po redu, biće otvoren večeras u 20 časova u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Programom festivala pored takmičenja i majstorskih radionica predviđena su i dva nastupa – prvog dana koncert će održati Darko Bageski iz Makedonije a drugog u isto vreme Emanuele Buono iz Italije

Festival gitare ima za cilj dvogodišnje sagledavanje rezultata rada učenika i muzičkih pedagoga na instrumentu gitara, a pored takmičenja i koncerata u okviru Festivala gitare biće održana i prezentacija klasične gitare to jest Graditelja iz Srbije.

Samo takmičenje organizovan je u sedam kategorija, solo, solo gitare i četiri kategorije kamerne muzike koje su podeljene po uzrastu od osam godina pa sve do studenata završnih godina fakulteta muzičkih umetnosti“, objašnjava direktor festivala Milan Pešić.

Drugog takmičarskog dana, u subotu 4. marta od 10 časova, nastavljaju se takmičenja koja će trajati do 18 časova a istovremeno će se u Muzičkoj školi Stanislav Binički održavati majstorske radionice.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu profesori Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu Srđan Tošić i Aleksandar Hadži Đorđević i istaknuti klasični gitarista direktor i osnivač Gitar art festivala Boško Radojković.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće 40 učesnika iz zemlje i inostranstva i to po prvi put iz Rumunije zatim iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Svim učesnicima festival i njihovim profesorima biće uručene diplome a žiri će proglasiti laureata festivala i odbarati učesnika manifestacije koji će za nagradu dobiti učešće na Gitar art festivalu u Beogradu.

Pokrovitelj festivala je grad Leskovac.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Zar u toj školi nema drugih profesora gitare od g-dina Milana Pešića? Šta će u Organizacionom odboru profesorke klavira, solo pevanja?

Comments are closed.