Počinje sa radom hemodijaliza u Lebanu

Počinje sa radom hemodijaliza u Lebanu
Podeli:

Pacijenti iz Lebana i Medveđe sa slabošću bubrega, njih jedanaestoro, mogu da odahnu jer neće više morati da putuju do Leskovca na hemodijalizu, već će taj medcinski postupak koji život znači, obavljati u Domu zdravlja Lebane.

Mi planiramo da se odeljenje otvori 8. novembra, na Dan opštine, ali za sada nismo sto posto sigurni jer treba završiti još neke sitnice. U svakom slučaju, biće spremno za prijem pacijenata vrlo brzo”, kaže za Jugmediu direktor ovog doma Vojin Trajković.

Izgradnja odelenje za hemodializu u okviru Doma zdravlja započeta je 2011. godine sredstvima EU PROGRES-a i lokalne samouprave, a u poslednjoj, trećoj fazi, opet sredstvima istih finasijera u iznosu od 11 miliona dinara, opremljena je unutrašnjost zgrade. Ovih dana stiglo je i pet aparata za hemodijalizu, donacija firme DOO „Medikon” iz Deča kod Rume, koje ima svoje predstavništvo u Beogradu.

To je dovoljan broj aparata za naših 11 pacijenata iz Lebana i Medveđe”, ocenjuje direktor Trajković.

U međuvremenu su dva lekara i šest medicinskih tehničara i sestara dobile sertifikitate za rad na aparatima, posle šestomesečme obuke u Nišu.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Veliki uspeh i pobeda dr. Janjica.
    0    0

Comments are closed.