Podignuta optužnica protiv dvojice lekara iz Vranja

Podignuta optužnica protiv dvojice lekara iz Vranja
Podeli:

VRANJE – Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podiglo  optužnicu protiv dvojice  lekara Zdravstvenog centra u Vranju  Darka Cikarovskog i  Slaviše Kanačkog  zbog nesavesnog lečenja koje je prouzrokovalo smrt šestogodišnje devojčice Dijane Marinković iz  sela Čukovca potvrdio je danas  portparol Republičkog javnog  tužilaštva Tomo Zorić. Za roditelje preminule devojčice podizanje optužnice nije nikakvo iznenađenje jer su kako kažu od prvog dana znali ko je kriv za smrt njihovog deteta.

 Lekarima se optužnicom stavlja na teret krivično delo „teško delo protiv zdravlja ljudi“ jer  prilikom lečenja devojčice  nesavesno postupili. Uzrok smrti utvrđen na osnovu nalaza i mišljenja sudskog medicinskog odbora Medicinskog fakutleta Univerziteta u Beogradu. „Optuženi nisu prepoznali neposrednu životnu ugroženost deteteta, kao ni činjenicu da prethodno data terapija nije dovela do poboljšanja.   Lekari nisu vršili detaljne preglede iz domena svojih specijalnosti, niti su organizovali hitan transport deteta u operacionu salu i preduzimanje intubacije radi obezbeđenja prohodnosti disajnog puta, i nisu se pripremili za vršenje traheotomije u slučaju da postupak ne uspe zbog otoka –  naveo  je Zorić. Bojan i Ivana Marinković roditelji šestogodišnje Dijane kažu za juGmediu da njima ništa ne može vratiti dete , ali da očekuju da“ lekarima bude oduzeta dozvola za rad ali da i krivično odgovaraju jer oni su za njih ubice“.

(Kraj)

 

 

 


Podeli:
  1. I mi imamo „makedonski“ kadar(bracni par) u nasem gradu,od kojeg trpimo torturu, koji namerno unistava i pljacka sve sto je vredno i sve pod plastom zakona.U ovom slucaju sve mi lici na nameru.

  2. Makedonski DUO 27.02.2012., 18:10

    NIJE SMELO DA SE PUSTE DA RADE U TANDEMU.

  3. Ko zna koliko su do sada napravili zuluma ostolim pacijentima?

Comments are closed.