PODVIG Sedamnaestogodišnjak preplivao Zavojsko jezero 

PODVIG Sedamnaestogodišnjak preplivao Zavojsko jezero 
Podeli:

Sedamnaestogodišnji mladić iz Pirota Uroš Ivanković, član Ronilačko plivačkog kluba Pirot, za 4 sata i 10 minuta  preplivao je Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometari od sela Pakleštica do brane jezera i tako ostvario nesvakidasnji podvig.

Za ovog mladog i hrabrog sportistu preplivanaje jezera je bio veliki izazov. Uspeo je da stigne do cilja uz veliku podršku prijatelja i članova Ronilačko plivačkog kluba Pirot koji su ga dok je plivao pratili iz tri čamca.

Uroš se bavi i rukometom već sedam godina.

Nije bilo straha niti jednog trenutka, ali je svakako bilo veoma naporno preplivati 17 kilometara. Za preplivavanje jezera sam se spremao gotovo 2,5 godine. Intenzivnije sam počeo sa pripremama od početka godine kada sam i postao član Ronilačkog kluba Pirot”,rekao je  Uroš.

Dodaje da je imao  cilj i da je uspeo  da ga ispuni.

Srećan sam zbog toga. Sada imam vremena da razmišljam o narednim poduhvatima. Cilj mi je da u narednom periodu preplivam Dunav, a najveća podrška u svemu su mi od početka bili moji roditelji.Hvala im na tome”, rekao je Uroš.

Njegov otac Branislav Ivanković dodaje da je mnogo verovao u fizičku, a pre svega psihičku spremnost svog sina.

Podržavaću ga i dalje u nekim njegovim narednim idejama.Verovali smo u njega i podržali njegove ideje. Naravno, da je bilo  malo opravdanog straha da li će da izdrži”, priča otac Branislav, ponosan na sina koji je načinio svakako jedinstven i hrabar podvig.

Radivoje Stamenović ,član i instruktor ronjenja u Ronilačko plivačkom klubu Pirot, kaže da je Uroš jedan od uspešnijih članova kluba i da se vro brzo prilagodio uslovima i zahtevima kluba.

Na čamcu koji je plovio pored Uroša, bila je i Vanja Jocić, novinarka TV Pirot i prijatelj porodice Ivanković.

U Uroša sam verovala od početka. Tokom preplivavanja jezera, mnogobrojni kupači i vikendaši na čamcima davali su mu podršku a on im se posle dolaska na cilj zahvalio na tome ”,rekla je Jocićeva.

Uroš je učenik trećeg razreda pirotske Gimnazije.

Zoran Panić

FOTO Privatna arhiva i Vanja Jocić

 


Podeli:
  1. Naravno da mu treba čestitati na tome,dugačka je to tura i dobro je da je imao pratnju,važan je svakodnevni trening i dobro zdravlje.
    0    0

Comments are closed.