Pohvale školi „8.oktobar“ za kvalitet obrazovanja i vaspitanja

Pohvale školi „8.oktobar“ za kvalitet obrazovanja i vaspitanja
Podeli:

VLASOTINCE – Osnovna škola „8. oktobar“ postala je deo projekta „Prepoznaj, promoviši i proširi- 10 primera dobrih škola u Srbiji“

Ovaj projekat organizuju Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Institut za psihologiju uz podršku Unicef-a, Kancelarije u Beogradu.

„Škola je izabrana za taj projekat na osnovu više kriterijuma. Najvažniji je svakako taj što je škola među prvima ocenjena najvišom ocenom u eksternom vrednovanju rada škole, ocenom četiri. Savetnici su kroz sedam parametara ocenjivali rad škole i u skladu sa rezultatima u tih sedam oblasti ocenila rad škole najvišom ocenom. Svakao da je na izbor škole “8, oktobar“ uticao i veliki broj projekata u kojima škola učestvuje, opremljenost škole, aktivna nastava, veliki broj manifestacija i priredbi i uspesi na takmičenjima, izjavila je direktorka Svetlana Kocić.

U prvom delu projekta projekta “Prepoznaj, promoviši i proširi- 10 primera dobrih škola u Srbiji“ školu je posetila dr Jelena Radišić, naučni saradnik na Institutu za pedagoška istraživanja i razgovarala sa rukovodstvom škole, nastavnicima, psihologom, roditeljima i učenicima.

(Kraj)


Podeli: