Do pokojnika u blatu do guše

Do pokojnika u blatu do guše
Podeli:

Do blizu 150 grobova svojih najbližih koji su sahranjeni na Novom groblju u Vučju, meštani ove varošice bukvalno ne mogu da priđu u zimskim mesecima, a da ne gacaju u blatu do kolena.

Groblje se nalazi na stotinak metara udaljenoj lokaciji od glavnog asfaltiranog puta na ulazu u Vučje

I u leskovačkom „Komunalcu“, koji je zadužen za održavanje groblja, svesni su ovog problema.

Ali, nažalost, nemamo ingerenciju za održavanje ovog puta već samo grobnih parcela, a meštani se moraju obratiti mesnoj zajednici ili lokalnoj samoupravi da im pomogne u rešavanju ovog problema“, tvrdi direktor JKP „Komunalac“ Vladimir Sinadinović.

Problem je, kako navode Vučjanci, i sa unapred zakupljenim parcelama na kojima još uvek niko nije sahranjen, a koje su urasle u korov.

U „Komunalcu“ podsećaju da su za održavanje samih parcela zaduženi sami korisnici, a za okolne staze i ograđeni prostor zaposleni u ovom preduzeću.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Meštani kad se obrate nekom i iznesu problem kao da to nisu ni učinili a predstavnici mesne zajednice da bi bili na funkciju moraju biti poslušni i dobri i ništa ne smeju da traže od gradonačelnika pa zato Vučje i propada.Loš put do groblja, raskopan i unakažen put prema Brzu, razrovani ivičnjaci u kružni tok, trula i trošna zgrada mesne zajednice još čeka gradonačelnikovo obećanje za rekonstrukciju, uslužni centar koji je služio samo za slikanje sad ne radi pa za porez i ostalo moramo u grad, loše organizovana i nikakva zdravstvena zaštita u Domu zdravlja, čuveni plafon u Osnovnoj školi. Ima još mnogo toga što ne radi i propada u Vučju i nema mesta da se sve napiše a ovo su neki od problema koji su mi pali napamet posle ovog naslova i teksta. Ali kad vidim u kakvom je katastrofalnom i jadnom stanju grad, ne nadam se da doći bolji dani za Vučje

Comments are closed.