Pokrenuta peticija za ukidanje „Dani Vranja“

Pokrenuta peticija za ukidanje „Dani Vranja“
Podeli:

Peticija za ukidanje „Dani Vranja“, pokrenuta je na društvenim mrežama uz zahtev da se tri miliona, koliko je ovog leta odvojeno za manifestaciju, uplati za lečenje Vranjanaca obolelih od najtežih bolesti.

Peticija se može potpisati na adresi https://www.peticije24.com/za_njihove_danemiljana_nenad_i_slobodan

“ Potpisivanjem ove peticije podržavate inicijativu da se novac iz budžeta Grada i od ponuđenih sponzora predviđen za predstojeće „Dane Vranja“ opredeli za lečenje ovo troje mladih ljudi – Miljane, Nenada i Slobodana.
Njihovi dani su najbitniji…ali i odbrojani.
Pokretanje peticije nije nikakav izraz otpora ili negodovanja protiv održavanja gradske manifestacije „Dani Vranja“…već samo apel da se novac iskoristi u humanitarne svrhe – kaže se u obrazloženju pokretanja peticije.

“Dani Vranja” će ipak biti održani i ovog leta, poslednje nedelje avgusta, a zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić navodi da je jedna trećina novca obezbeđena iz budžeta grada, a ostale dve su obezbeđene od strane sponzora.

“Dani Vranja“ bi trebalo da se i dalje održavaju, uz malo bolju koncepciju kako bi to što se na njima dešava bolje koristilo gradu, i ja to ne bih ukidao. Sa druge strane bi trebalo da postoji fond za lečenje bolesne dece, što je grad Vranje takođe formirao, proširivši i pomerivši mogućnost da sredstva iz njega budu dodeljivana i drugim bolesnim ljudima. U načelu u za „Dane Vranja“ bi trebalo promeniti koncept, a to bi podrazumevalo i uključivanje vranjske dijaspore u  kojoj ima veoma uspešnih ljudi”, smatra Antić.

On dodaje da uprkos inicijativama na društvenim mrežama o ukidanju „Dan Vranja“  za sada lokalnoj samoupravi nije stigao ni jedan zvanični zahtev u vezi ove peticije.

Izvor: Jugmedia, Ok radio

 

 


Podeli:
  1. Slazem se, ovo je pametno!
    0    0
  2. Čista demagogija. Ajmo da ukinemo sve manifestacije u Srbiji, kulturne, sportske i sve druge. Sigurno nam neće biti bolje. Naprotiv.
    0    0

Comments are closed.