Policajci učili mališane kako da se ponašaju u saobraćaju

Policajci učili mališane kako da se ponašaju u saobraćaju
Podeli:

LESKOVAC – Deca iz leskovačkog vrtića „1001“ radost odslušala su danas predavanje o bezbednosti i ponašanju u saobraćaju od strane samih policajaca.

Edukacija za bezbednost dece u saobraćaju organizovala je sama predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ u saradnji sa Policijskom upravom Leskovac.

vrtici 2

Na ovaj način mlađe generacije se od malih nogu obrazuju tako da rastu nove generacije vozača koji će biti bezbedni, koji će poznavati propise i koji će biti svesni značaja poštovanja propisa za bezbedno učešće u saobraćaju„, rečeno nam je u policiji.

Prema njihovim rečima, iz godne u godinu rezultati ponašanja dece su sve bolja i značajnija.

Oko 500 mališana iz leskovačkih vrtića će učestvovati u ovoj akciji koja će se nastaviti i narednih dana.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Super je to ali i sami roditelji moraju da edukuju svoju decu dajuci im primer u praksi. Nadlezni bi trebalo da neprestano rade na odrzavanju signalizacije a ne da se slade kad vozac plati kaznu jer je, recimo, presao preko pune linije koja se ne vidi dobro i usao u Moravsku ulicu kod Eko pumpe. A plus ni znaka za zabranjeno skretanje u levo nema. Aha, secam se to je jos jedan, ali bedan, nacin da se puni drzavni budzet. Dakle, i deca ce sve bolje i lakse razumeti ako je signalizacija jasna.

  2. Prvo nek pocnu oni da postuju saobracajne propise pa onda nek uce druge.

Comments are closed.