Policija ispituje „ohridske diplome“ i slučaj „honorari“ u Visokoj poslovnoj školi

Podeli:

LESKOVAC – Inspektori za suzbijanje privrednog kriminala danima  ispituju poslovanje Visoke poslovne škole u Leskovcu, a predmet interesovanja su takozvane „ohridske diplome“ i honorari koji se od 2008. godine isplaćuju po važećim platnim koeficijentima, od čistačice do direktora, potvrđeno je danas „juGmedii“.

Izvori „juGmedie“ iz policije i Visoke škole navode da se provera vrši na osnovu pritužbi svršenih studenata te škole koji su preko obaveštenja na oglasnoj tabli i školskog sajta pozivani da upišu četvrtu godinu akademskih studija na fakultetu za turizam i ugostiteljstvo u Ohridu.

„Umesto akademskih zvanja dobili su drugu diplomu visoke škole i iz nje izašli sa 180 poena, sa koliko su i ušli, a školarina od 1.100 evra je plaćana u leskovačkoj školi, gde su makedonski profesori držali konsultacije, bez znanja Ministarstva prosvete Srbije“, ispričao je naš izvor.

Prema navodima, inspektori su „skoro završili“ slučaj honorara, a na slučaju „ohridskih diploma“ se još radi.

Direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Žika Stojanović odbio je danas da razgovora o ovom slučaju.

(Kraj)

 

 


Podeli:
  1. kamo srece da i drugi inspektori rade svoj poso odgovorno i udju, u ostale skole u Leskovcu, mislim na osnovne i srednje

Comments are closed.