Poljoprivrednici traže od države da ograniči uvoz poljoprivrednih proizvoda

Poljoprivrednici traže od države da ograniči uvoz poljoprivrednih proizvoda
Podeli:

LESKOVAC – Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, koja je održana u sali Skupštine grada Leskovca, poljoprivredne proivođače iz ovog kraja najviše je zanimalo da li država može da ograniči uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda.

Predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević, kazao je da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) dozvoljava određenu reakciju, ali sporost određenih struktura u izvršnoj vlasti oko uvođenja prelevmana  na poljoprivredne proizvode ukoliko je ugrožena poljoprivredna proizvodnja zemlje koja je potpisala sporazum.

„Vi znate da je SSP potpisao Božidar Đelić i da nas taj sporazum obavezuje kao da smo ga mi potpisali. Taj sporazum nije najsrećniji i imam običaj da kažem da su oni imali filozofiju bolje uvesti nego proizvesti“, rekao je Rističević.

Članovi su na sednici razmatrali informacije o radu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za period oktobar-decembar 2014.godine, a razgovarano je i o problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na teritoriji Jablaničkog okruga.

Članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu su pre sednice posetili izložbu poljoprivrednih proizvoda i degustirali specijalitete po kojima je poznat Leskovac.

(Kraj)dum


Podeli:
 1. Ne moraju da ogranicavaju. Dovoljno je samo vratiti carine na stranu robu.

 2. Samo su degustirali specijalitete. Pa što ste ovu sednicu odrzavali..
  Ovo je neverovatno.

 3. Za sve su krivi prethodnici-ako ste naivni pa poverujete ovom vrdalami iliti „égzibicionisti na magarcu“.

 4. U pravom društvu.

 5. Dobro bre gradonacelnice sta ce vam ovaj cirkuzant kod nas?Pa ima valjda neko ko je bolji od njega zaboga?

  • E, moj Krcko….Bolji otišli kod bolji domaćini.
   „Smejem se, a plakao bih“ rekao bi Oliver Mandić.

 6. Tu je gore trebao da sedi pravi strucnjak u poljopruvredi. Osoba koja je Bas Bas strucna. Bojana Tojagu ste trebali Na sastanku…
  Nema ga …Udaraju Na coveka jer je suvi kvalitet I buducnost Sns a I grada!

Comments are closed.