Poljoprivrednici traže od države da ograniči uvoz poljoprivrednih proizvoda

Poljoprivrednici traže od države da ograniči uvoz poljoprivrednih proizvoda
Podeli:

LESKOVAC – Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, koja je održana u sali Skupštine grada Leskovca, poljoprivredne proivođače iz ovog kraja najviše je zanimalo da li država može da ograniči uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda.

Predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević, kazao je da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) dozvoljava određenu reakciju, ali sporost određenih struktura u izvršnoj vlasti oko uvođenja prelevmana  na poljoprivredne proizvode ukoliko je ugrožena poljoprivredna proizvodnja zemlje koja je potpisala sporazum.

„Vi znate da je SSP potpisao Božidar Đelić i da nas taj sporazum obavezuje kao da smo ga mi potpisali. Taj sporazum nije najsrećniji i imam običaj da kažem da su oni imali filozofiju bolje uvesti nego proizvesti“, rekao je Rističević.

Članovi su na sednici razmatrali informacije o radu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za period oktobar-decembar 2014.godine, a razgovarano je i o problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na teritoriji Jablaničkog okruga.

Članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu su pre sednice posetili izložbu poljoprivrednih proizvoda i degustirali specijalitete po kojima je poznat Leskovac.

(Kraj)dum


Podeli:
 1. Ne moraju da ogranicavaju. Dovoljno je samo vratiti carine na stranu robu.
  0  0
 2. Samo su degustirali specijalitete. Pa što ste ovu sednicu odrzavali..
  Ovo je neverovatno.
  0  0
 3. Za sve su krivi prethodnici-ako ste naivni pa poverujete ovom vrdalami iliti „égzibicionisti na magarcu“.
  0  0
 4. U pravom društvu.
  0  0
 5. Dobro bre gradonacelnice sta ce vam ovaj cirkuzant kod nas?Pa ima valjda neko ko je bolji od njega zaboga?
  0  0
  • E, moj Krcko….Bolji otišli kod bolji domaćini.
   „Smejem se, a plakao bih“ rekao bi Oliver Mandić.
   0   0
 6. Tu je gore trebao da sedi pravi strucnjak u poljopruvredi. Osoba koja je Bas Bas strucna. Bojana Tojagu ste trebali Na sastanku…
  Nema ga …Udaraju Na coveka jer je suvi kvalitet I buducnost Sns a I grada!
  0  0

Comments are closed.