Polovnjače uverljivije od Brankice kod Vučića

Polovnjače uverljivije od Brankice kod Vučića
Podeli:

Tri mlade žene željne ljubavi, iskonske nade da učine nešto od svog života, staju pred kamere takmičarski raspoložene da vode jednu od najgledanijih emisija u, ionako, zatupljenom narodu, na kraju bivaju ogoljene, srozane, deskridotavane i bačene u blato pred istom onom publikom zbog koje su stale na scenu.

Otkrivajući golu istinu o sebi, pocepanih najlonskih čarapa na kolenima, od suza razmazane šminke u trenutku nervnog rastrojstva, pogledaju se poslednji put u ogledalo – PUBLIKU, kojoj poručuju: „A čemu se vi smejete, budale!“.

I sve ovo ne bi bilo toliko značajno da u istom tom trenutku na jednoj nacionalnoj televiziji nije emitovan TAJ intervju sa najrespektabilnijom novinarkom u brdovitoj zemlji na Balkanu, nakon kojeg su po društvenim mrežama počeli da je svojataju – i crni i beli, tačnije, svi oni koji su sedeli u pozorišnim foteljama i gramoglasno se smejali svim mukama mojim i mojih kolega koje su Maja Janković, Maja Jovanović i Suzana Grujić predstavile toliko uverljivo da se meni plakalo, ali ne od smeha.

Priznajem, u fenomenalnoj interpretciji Maje Jovanović prepoznao sam par svojih dragih „koleginica“ što me je na kratko nasmejalo, a zatim rastužilo jer drugi u publici nisu prestali da joj se smeju, ni u trenutku kada ona „puca“ pred kamerama, – nisu prestali da se smeju mojim koleginicama, mojoj profesiji, svemu onome na šta se srozalo novinarstvo.

Blajhana plavuša iz Gornjeg Brijanja željna da bude viđena, iskompleksirana Nišlijka, napucana Beograđanka i duboko isfrustrirani homoseksualac koji su zarad malo  jeftine slave spremni da rzgolite svoju intimu, svoje neuspehe, pljunu jedno drugom u lice i pokažu besmisao umesto boljeg načina života… Ne, ovo nije jedan od gnusnih komentara koje bezimene kukavice ostavljaju na Jugmedii, ovo su „Nakaze“, interpretacija teksta Lika Hibnera na leskovački način, kroz „Polovnjače“ koje su i meni još jednom bacile pesak u oči.

Iz sale izlazim duboko potrešen shvatajući još jednom koliko ih je baš briga.

Baš ih je briga što smo saterni u ćoše, baš ih briga što nas napadaju, prete ucenjuju, već se time slade i traže još… JOŠ KRVI, JOŠ SUZA I SPERME! DAJTE NAM JOŠ! I zaista… takvi tekstovi su najčitaniji.

Sa druge strane kolege i „kolege“ zatvorene u svoja udruženja koje baš briga za javni interes već samo kako da zgrnu još više love od „inostranaca“ i „kolege“ povijene u skute političara da samo njima bude bolje.

A mi preostali, ostaje nam da se, ma koliki ateisti bili, ponekad prekrstimo i mirno i dignute glave primimo u lice pljuvačku za sve pomenute.

Možda Brankica na Tviteru nakon svog sledećeg gostovanja ponovo napiše iz istog razloga: „zanimljivo.botovi i vlasti i opozicije veceras imaju isti zadatak.“dokazati“ da je insajder vucicev.mi radimo nas posao zbog gradjana a vi?“.

Možda i sledeće izvođenje „Polovnjača“ krene onom, sada već opštenarodnopoznatom:

  • Ja neću ovakvu najavu.
  • Zbog?
  • Zbog da jedeš govna!

Dragan Marinković


Podeli: