Pomen Zoranu Đinđiću u Nišu

Pomen Zoranu Đinđiću u Nišu
Podeli:

Članovi Demokratske stranke u Nišu i poštovaoci prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je ubijen pre 15 godina, organizovali su danas počasnu šetnju, od prostorija niškog DS-a do Saborne crkve, gde je održan pomen.

Zoran Đinđić je najveći političar i najveći vizionar koji je živeo u Srbiji. On može da bude motivacija svim ljudima, pre svega mladima. Kada vam se učini da je nešto nemoguće, setite se Đinđića, on jeste personifikacija mogućeg“, izjavio je Miodrag Stanković, predsednik GrO DS.

Stanković je, govoreći još ocenio da je Đinđić „putokaz i kristalno ogledalo“:

On nam svojom simbolikom pruža pravac kojim ova zemlja mora da ide, ali se u njemu najjasnije vide i sve naše slabosti i potencijali koji na žalost nisu iskorišćeni u najboljoj meri. Zoranovo ubistvo je pucanj na demokratiju, namera da se zaustavi proces demokratizacije i modernizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi nakon pada režima Slobodana Miloševića“, zaključio je Stanković.


Podeli:
  1. boje ga se i mrtvog 12.03.2018., 18:01

    A tamo ti i dvoje novinara. Eto koliko Srbija pamti Đinđića, ili ostali novinari nisu smeli da dođu. U svakom slučaju sramota

Comments are closed.