Pomoć za baka Vinku

Pomoć za baka Vinku
Podeli:

KURŠUMLIJA –  Vinki  Đurović ( 82 ) iz Kuršumlije, koja živi samo od alimentacije koja iznosi 3. 200 dinara,  pristigla je novčana pomoć iz Švedske od Kuršumličanke koja je želela da ostane anonimna.

Čim je pročitala tužnu životnu priču o baki Vinki Đurović koja je život provela radeći najteže poslove samo da  prehrani sebe i decu,  koja nije imala stalan posao i  tek u 81 – oj godini života dobila alimentaciju, humana donatorka je odmah kontaktirala Vinkinog prvog komšiju i predsednika skupštine stanara Mileta Koprivicu.

„ Ova suma je simbolična,  ovim gestom želim da izmamim baki jedan osmeh, baka zaslužuje mnogo više, rekla je naša skromna sugrađanka plemenitog srca Koprivici.

Baki Vinki su potekle suze jer je dirnulo  da  neko ko živi daleko u inostranstvu želi da joj pomogne. 

„Na teritoriji opštine  ima mnogo socijlno ugroženih porodica i stalno  nam pristižu novi zahtevi za dodelu jednokratne pomoći. Prinuđeni smo da izađemo u susret samo onima koji su  najugroženiji. Često ih upućujemo i na  Crveni krst kako bi dobili paket sa namirnicama , izjavila je predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević.

 

(kraj)


Podeli:
  1. Kazete da se je baka mnogo mucila za decu,a gde su joj sada ta deca?Oni bi trebali da imaju makar moralnu obavezu da brinu o starim roditeljima.A zakonska obaveza isto postoji samo je niko ne sprovodi.Da baka ima pare svi bi je voleli.

Comments are closed.