Poništen konkurs za održavanje puteva

Poništen konkurs za održavanje puteva
Podeli:

LESKOVAC – Odbornici Skupštine Leskovca, na predlog predsednika Živojina Stefanovića, poništili su večeras završeni konkursni postupak o izboru preduzeća za letnje i zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva i doneli odluku da se raspiše novi konkurs.

Stefanović je, obrazlažući predlog, rekao da je konkurs umesto po Zakonu o javnim nabavkama velike vrednosti koje se finansiraju iz lokalnih budžeta, vođen po Zakonu o komunalnim delatnostima.

Na konkursu su se javila dva ponuđača, “Produkt” iz Pečenjevca, koji godinama obavlja te poslove, i leskovačko preduzeće “MP Baza put”, a članovi komisije su decembra prošle godine predložili Gradskom veću da te poslove u ovoj godini obavlja “MP Baza” zbog niže cene.

Gradski većnici pre tri dana nisu razmatrali ovaj predlog već su ga, na predlog gradonačelnika Slobodana Kocića, koji je optužio pripadnike leskovačke policije za remećenje rada konkursne komisije, prolsedili odbornicima.

I Stefanović je danas ponovio optužbe na račun policije, koja je na poziv jednog od ponuđača ušla u prostorije gde je komisija otvarala ponude i napravila zapisnik o podnetoj dokumentaciji dva ponuđača.

“Nama je dat vruć krompir i Skupština iz ovoga mora da izađe čista i oprana”, kazao je Stefanović.

Stefanovićevom predlogu suprostavili su se opozicioni odbornici Demokratske stranke Srbije (DSS), koji su ocenili da su pripadnici policije samo radili svoj posao i da su ranije optužbe izrečene od strane gradonačelnika “pritisak na državne organe”.

“Policija je autonomna, ona je samo vršila svoj posao jer je postojala bojaznost da neko ne promeni papire. Čestitam načelniku Policijske uprave što nije smenio te inspektore, iako ih je gradonačelnik prijavio ministru Dačiću”, kazao je šef odborničke grupe DSS Aleksandar Pejčić, dok je njegov partijski kolega Dragan Savić insistirao da se slučaj vrati gradskim većnicima.

“Obaveza gradskih većnika je bila da se izjasne o predlogu komisije. Ako mogu mesečno da primaju po 80 hiljada dinara, onda moraju i svojom glavom da razmišljaju”, kazao je Savić.

Odbornici su ovlastili nadležne službe da pripreme aneks o produžetku ugovora sa “Produktom”.

Cena letnjeg i zimskog održavanje ulica i puteva na godišnjem nivou u Leskovcu kreće se od 620 do 656 hiljada dinara.

(Kraj)

 

 


Podeli:
  1. Policija po nalogu Dacica ! 10.03.2012., 06:22

    Odlazeci ministar policije je suvlasnik firme „PRODUKT“ zajedno sa Radetom.Takodje je i suvlasnik firme „Toncev gradnja“ iz Surdulice.TEK DA SE ZNA.

Comments are closed.