Poništeno rešenje poreskog organa protiv vlasnika „Hajat-S“

Poništeno rešenje poreskog organa protiv vlasnika „Hajat-S“
Podeli:

LESKOVAC – Ministarstvo finansija Srbije, odnosno, Reginalna poreska uprava sa sedištem u Nišu, poništila je rešenje i vratila na ponovno odlučivanje prvostepenom organu protiv vlasnika i direktora privrednog društva „Stojanović-Hajat-S“  u Leskovcu Gorana Stojanovića.

Poreska uprva u Beogradu predhodno je saopštila da je protiv vlasnika tog predzeća Gorana Stojanovića podneta krivična prijava zbog sumnje da je preko utaje poreza oštetio državu za 22 miliona dinara, a na osnovu nalaza Poreske uprave u Leskovcu.

U rešenju Ministarstva finansija, koje je agenciji „juGmedia“ dostavio Goran Stojanović, navodi se da se rešenje odbacuje i vraća prvostepenom organu na ponovno odlučivanje i postupak zbog niz uočenih nepravilnosti.

Između ostalog, navodi se da su učinjene bitne povrede odredba postupaka, da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i pogrešno primenjeno materijalno pravo.

Rešenje i obraloženje na pet gusto kucanih strana, potpisala je direktorka Olivera Premović, diplomirani pravnik.

(Kraj)

 


Podeli:

Bravo Gorane!
Država, svojim zakonima i svojom poreskom politikom, od ljudi koji se bore i pošteno zarađuju hoće da naprave kriminalce!
Jadna li je ova država koja stimuliše neradnike, a ljude koji rade i bore se sa svim teškoćama koje koče privatne preduzetnike, naziva kriminalcima!
Bolesna država.
Da nisi radio ništa, ne bi ni državu „oštetio“…
Tuga

Bravo Sale, samo ti stani uz njega, svi ce te daleko dogurati..Bravo!