Poništeno rešenje poreskog organa protiv vlasnika „Hajat-S“

Poništeno rešenje poreskog organa protiv vlasnika „Hajat-S“
Podeli:

LESKOVAC – Ministarstvo finansija Srbije, odnosno, Reginalna poreska uprava sa sedištem u Nišu, poništila je rešenje i vratila na ponovno odlučivanje prvostepenom organu protiv vlasnika i direktora privrednog društva „Stojanović-Hajat-S“  u Leskovcu Gorana Stojanovića.

Poreska uprva u Beogradu predhodno je saopštila da je protiv vlasnika tog predzeća Gorana Stojanovića podneta krivična prijava zbog sumnje da je preko utaje poreza oštetio državu za 22 miliona dinara, a na osnovu nalaza Poreske uprave u Leskovcu.

U rešenju Ministarstva finansija, koje je agenciji „juGmedia“ dostavio Goran Stojanović, navodi se da se rešenje odbacuje i vraća prvostepenom organu na ponovno odlučivanje i postupak zbog niz uočenih nepravilnosti.

Između ostalog, navodi se da su učinjene bitne povrede odredba postupaka, da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i pogrešno primenjeno materijalno pravo.

Rešenje i obraloženje na pet gusto kucanih strana, potpisala je direktorka Olivera Premović, diplomirani pravnik.

 


Podeli:
 1. Bravo Gorane!
  Država, svojim zakonima i svojom poreskom politikom, od ljudi koji se bore i pošteno zarađuju hoće da naprave kriminalce!
  Jadna li je ova država koja stimuliše neradnike, a ljude koji rade i bore se sa svim teškoćama koje koče privatne preduzetnike, naziva kriminalcima!
  Bolesna država.
  Da nisi radio ništa, ne bi ni državu „oštetio“…
  Tuga

Comments are closed.