Poništeno rešenje poreskog organa protiv vlasnika „Hajat-S“

Poništeno rešenje poreskog organa protiv vlasnika „Hajat-S“
Podeli:

LESKOVAC – Ministarstvo finansija Srbije, odnosno, Reginalna poreska uprava sa sedištem u Nišu, poništila je rešenje i vratila na ponovno odlučivanje prvostepenom organu protiv vlasnika i direktora privrednog društva „Stojanović-Hajat-S“  u Leskovcu Gorana Stojanovića.

Poreska uprva u Beogradu predhodno je saopštila da je protiv vlasnika tog predzeća Gorana Stojanovića podneta krivična prijava zbog sumnje da je preko utaje poreza oštetio državu za 22 miliona dinara, a na osnovu nalaza Poreske uprave u Leskovcu.

U rešenju Ministarstva finansija, koje je agenciji „juGmedia“ dostavio Goran Stojanović, navodi se da se rešenje odbacuje i vraća prvostepenom organu na ponovno odlučivanje i postupak zbog niz uočenih nepravilnosti.

Između ostalog, navodi se da su učinjene bitne povrede odredba postupaka, da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i pogrešno primenjeno materijalno pravo.

Rešenje i obraloženje na pet gusto kucanih strana, potpisala je direktorka Olivera Premović, diplomirani pravnik.

(Kraj)

 

Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Saša
Gost
Saša
12. jula 2012. 11:45 am

Bravo Gorane!
Država, svojim zakonima i svojom poreskom politikom, od ljudi koji se bore i pošteno zarađuju hoće da naprave kriminalce!
Jadna li je ova država koja stimuliše neradnike, a ljude koji rade i bore se sa svim teškoćama koje koče privatne preduzetnike, naziva kriminalcima!
Bolesna država.
Da nisi radio ništa, ne bi ni državu „oštetio“…
Tuga

micko
Gost
micko
15. maja 2014. 11:02 pm

Bravo Sale, samo ti stani uz njega, svi ce te daleko dogurati..Bravo!

wpDiscuz