Veliki broj već zasađenih sadnica je uništen pa je predviđena dodatna obnova i dopuna na pojedinim lokacijama u gradu.

Posađeno 440 jasena i javora u Leskovcu

Posađeno 440 jasena i javora u Leskovcu
Podeli:

LESKOVAC – U okviru jesenje sadnje u Leskovcu je danas posađeno 440 drveta javora i crvenog jasena u nekoliko gradskih ulica.Planirana je i sadnja 850 komada dekorativnog šiblja, niskog i sokog rastinja.Novi drvoredi nikli su u ulicama Kosovskih junaka, Vase Smajevića, Veselina Masleše i u Devetoj ulici.

„Pored njih, u planu je da se uradi i dopuna drvoreda u ulicama Svetozara Markovićam Stojana ljubića, Stepe Stepanovića, Viljema Pušmana i u Moravskoj“ kaže Sanja Bačevski, inženjer hortikulture iz gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju.

U planu je i dodatno ozelenjavanje parka Kralja Petra Prvog, ulice 28. marta, Bulevara Oslobođenja i platoa ispred Narodnog muzeja.

sadnice _leskovac

Pored sadnje, paralelno se postavlja i vertikalna zaštita stabala. U Direkciji ističu da je veliki broj već zasađenih sadnica uništen, pa je predviđena dodatna obnova i dopuna na pojedinim lokacijama u gradu.

„Još jednom apelujemo na sve sugrađane da ne uništavaju mlade sadnice i da ih ne lome, kao što je to bio slučaj u nekoliko navrata. Činimo sve da naš grad bude lepše i zdravie mesto za život, ali u tome svi moramo da učestvujemo“ ističe inženjerka Bačevski.

Ukupna vrednost dendromaterijala koji se sadi u ovom periodu je 1.530.000 dinara. Dobavljen je iz rasadnika „Žuća“ iz Velikog Šiljegovca.

(kraj) dum


Podeli:
  1. SVE CE TO NAROD POCUPATI, nazalost, na igralistu pored UNISTENIH teniskih terena zasadjene su tri breze i naravno sve su UNISTENE, a i samo igraliste za decu je UNISTENO. Jedan skolovani covek mi je nedavno objasnjavao kako su Srbi plemenitog roda, nebeski narod, ja i dalje verujem da smo poreklom varvari.

  2. SVE CE TO NAROD POCUPATI, nazalost, na igralistu pored UNISTENIH teniskih terena zasadjene su tri breze i naravno sve su UNISTENE, a i samo igraliste za decu je UNISTENO. Jedan skolovani covek mi je nedavno objasnjavao kako su Srbi plemenitog roda, nebeski narod, ja i dalje verujem da smo poreklom varvari.

  3. Čupanje, ili još gore-lomljenje mlade sadnice na pola je aktivnost koja zahteva dosta truda, rada, i to timskog. Stalno se pitam ko je bio tolko uporan, ali i vredan, i iz kojih pobuda se obruši na mlado drvo koje je, kao sto svi znamo-blagorodno. Da li je to posledica upotrebe opijata , ili ne, nije pitanje. Pitanje je gde su bili silni organi reda, komunalne policije, pa i saobracajne, dok su skoro sve sadnice u dve ulice u centru grada polomljene (U Niškoj ulici i u ulici Svetozara Markovića). Dok se ne obezbede Čuvari sadnica, odn. isti isteraju iz pekara, trafika ili stanova ortaka gde gledaju utakmice i sl. i vrate na ulice gde im je radno mesto, svaka aktivnost ma koliko atraktivna bila je bacanje para.

Comments are closed.