Pomozimo decu oboleloj od raka

NURDOR: Pošalji poruku na 1150

NURDOR je obezbedio broj 1150 na kome se mogu slati poruke sa svih mreža i čiji prihod je namenjen izgradnji ovog odeljenja. Cena poruke je 100 dinara
Podeli:

NIŠ – U humanitarnoj akciji koju je pokrenulo Udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR do sada je prikupljeno 100 hiljada evra ali je za završetak Hemato-onkološkog odeljenja u okviru Klinike za interne dečije bolesti potrebno još toliko

U Srbiji svake godine od raka oboli od 300 do 350 dece a procentualno slična je situaciju i na jugu Srbije tako da su kapaciteti postojećeg odeljenja popunjeni. Na ovoj Klinici leče se deca sa teritorije na kojo živi dva miliona stanovnika.

„Neophodno nam je proširenje jer se svakodnevno suočavamo sa porastom broja naših malih pacijenata. Novo odeljenje obuhvatiće i izgradnjnu Dnevnog boravka i igraonice za decu, a stvoriće se uslovi da i roditelji budu pored dece za vreme lečenja – što do sada nije bilo moguće, kaže pedijatar hematolog Danijela Jovičić Petković.

Izgradnja posebnog hemato-onkološkog odeljenja trebala bi da počne već marta a ukoliko dinamika obezbeđivanja sredstava bude stabilna završetak bi mogao da se očekuje 2019.godine.

NURDOR je obezbedio broj 1150 na kome se mogu slati poruke sa svih mreža i čiji prihod je namenjen izgradnji ovog odeljenja.
Prema rečima Marije Tomić iz ovog udruženja novac se može uplaćivati i na žiro račun NURDORA 17030010715002-76.

(Kraj)


Podeli: